ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι αιτήσεις για την υποτροφία Α. Μεντζελόπουλου στο Πανεπιστήμιο

Για 9η συνεχή χρονιά η οικογένεια του Ανδρέα Μεντζελόπουλου παρέχει υποτροφίες σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίες αποτελούν πλέον θεσμό και αφορούν σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο μας, καθώς και σε μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Την περίοδο αυτή προκηρύσσονται οι υποτροφίες που αφορούν στην υποστήριξη των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών εντός του Ιδρύματος.

Στην παρούσα προκήρυξη δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των Διδακτορικών Σπουδών αφού οι αντίστοιχες υποτροφίες αυξάνονται σε επτά (7), με στόχο την υποστήριξη καινοτόμων επιστημονικών ιδεών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα ή μεθόδους που θα συνεισφέρουν στην ευημερία της χώρα μας και στην ενίσχυση της παραμονής των επιστημόνων στον τόπο τους, προτρέποντάς τους να εμπλακούν στην παραγωγική διαδικασία.

Αναλυτικά οι προσφερόμενες υποτροφίες έχουν ως εξής:

  • Τριάντα (30) για προπτυχιακές σπουδές.
  • Δύο (2) για σπουδές σε επίπεδο μεταπτυχιακού.
  • Επτά (7) για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο γενικό πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι αυτή την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018. Αναλυτικές οδηγίες για τις «Υποτροφίες Αν. Μεντζελόπουλος», μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο:

http://www.upatras.gr/el/mentzelopoulos