Ο Μπεν Άφλεκ συγκινεί για τη μάχη που δίνει με τον εθισμό του στο αλκοόλ (pic)

«Η μάχη με κάθε εθισμό είναι ένας δια βίου και δύσκολος αγώνας», ο Μπεν Άφλεκ πέρασε 40 μέρες σε κέντρο απεξάρτησης και μιλάει για τον δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά του.

Ο Μπεν Άφλεκ παλεύει ν’ αφήσει πίσω του το πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Ο γνωστός ηθοποιός βρήκε το σθένος να μιλήσει 40 μέρες μετά την παραμονή του σε κέντρο απεξάρτησης και έδωσε κουράγιο στον εαυτό του και σε κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα: «Αν έχεις ένα πρόβλημα, η λήψη βοήθειας είναι δείγμα κουράγιου, όχι αδυναμίας ή αποτυχίας».

 

 

 

«Αυτήν την εβδομάδα ολοκλήρωσα μία διαμονή 40 ημερών σε κέντρο απεξάρτησης από το αλκοόλ και παραμένω σε εξωτερική περίθαλψη.

Η υποστήριξη που έχω λάβει από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους και τους φανς σημαίνει πολλά περισσότερα από όσα μπορώ να πω. Μου έδωσε τη δύναμη και την υποστήριξη να μιλήσω για την ασθένειά μου με τους άλλους.

Η μάχη με κάθε εθισμό είναι ένας δια βίου και δύσκολος αγώνας. Συνεπώς, ποτέ κανείς δεν ξεφεύγει εντελώς από την θεραπεία απεξάρτησης. Είναι μία πλήρους απασχόλησης δέσμευση. Παλεύω για μένα και την οικογένειά μου.

Τόσος πολύς κόσμος με έχει πλησιάσει μέσω σόσιαλ μίντια και μου μίλησε για τα δικά του «ταξίδια» εθισμού. Σε αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω “σας ευχαριστώ”.  Η δύναμή σας με εμπνέει και με στηρίζει με τρόπους που δεν νόμιζα πως είναι πιθανοί. Βοηθάει να ξέρω ότι δεν είμαι μόνος μου.

Όπως επίσης έπρεπε να θυμίσω στον εαυτό μου ότι αν έχεις ένα πρόβλημα, η λήψη βοήθειας είναι δείγμα κουράγιου, όχι αδυναμίας ή αποτυχίας.

Με αποδοχή και ταπεινότητα συνεχίζω να ωφελούμαι από την βοήθεια τόσων ανθρώπων και είμαι ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους που είναι εδώ για μένα. Ελπίζω στο τέλος της διαδρομής να μπορώ να προσφέρω ένα παράδειγμα σε όσους αγωνίζονται».