Στηρίξτε τον Αγροτικό Κόσμο. Το φάσμα της χρεωκοπίας πλανάται πάνω από κάθε νοικοκυριό

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη αλλά και προς τη διοίκηση του ΕΛΓΑ έστειλε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση για χιλιάδες αγρότες οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τη θεομηνία που έπληξε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.
Στην επιστολή τονίζονται τα εξής :«Η πρωτοφανής ανεμοθύελλα των προηγούμενων ημερών προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε όλο το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και ειδικότερα στις ελιές που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ωρίμανσης πριν την συγκομιδή.
Ζητάμε την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την ακριβή εκτίμηση των ζημιών, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, χιλιάδες αγρότες έχουν ήδη πληγεί και κινδυνεύουν να χάσουν τους κόπους μιας χρονιάς.
Δεδομένης της γενικότερης στενότητας και της πιστωτικής ασφυξίας στην αγορά η μη έγκαιρη και δίκαια αποζημίωση των αγροτών είναι πιθανόν να οδηγήσει πολλούς από αυτούς σε αδυναμία να καλλιεργήσουν εκ νέου.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι περισσότεροι παραγωγοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους καθώς και συνέχισης των αγροτικών τους δραστηριοτήτων με άμεσο κίνδυνο διατάραξης του κοινωνικού ιστού, του πιο υγιούς τμήματος του».
Η αναγγελία για τις δηλώσεις των ζημιών ισχύει έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.