Σκούρα τα πράγματα για τον Μακρόν – Τρεις υπουργοί του παραιτήθηκαν μέσα σε έξι εβδομάδες

Κυβερνητική κρίση έχει ξεσπάσει στη Γαλλία καθώς τις τελευταίες έξι εβδομάδες τρεις υπουργοί του Εμανουέλ Μακρόν «έκαναν φτερά».

Ο Ζεράρ Κολόμπ, υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης είναι ο τελευταίος που παραιτείται με τον Γάλλο πρόεδρο να βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση. Αν και αρχικά ο Μακρόν δεν δέχτηκε την παραίτησή του, τελικά είπε το «ναι».

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει από σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας , Εντουάρ Φιλίπ.

«Είναι το τρίτο και ανώτερο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που παραιτείται από την κυβέρνηση Μακρόν τις τελευταίες έξι εβδομάδες μετά από την Υπουργό Αθλητισμού,Λορά Φλεσέλ και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Νικολά Ιλό, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια ζωντανής ραδιοφωνικής συνέντευξης, επικαλούμενος την αποδοκιμασία του για κυβερνητικές πολιτικές και προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής«, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η αποχώρηση του Κολόμπ από την κυβέρνηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ανακοίνωσε ότι θα κατέβει για δήμαρχος στη γενέτειρά του, τη Λυών.

Η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αφιερώνει το σημερινό πρωτοσέλιδό της στον Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος ξεκαρδίζεται στα γέλια.Το σχετικό δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί πως «Το τρικ της Λυών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της,ήταν μία καλή δικαιολογία για να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Μακρόν.