Πάτρα: Επιτυχίες στο 3ο Κύπελλο Λύσης Προβλημάτων «Βύρων Ζάππας»

Αν και ο «Ζορμπάς» φαίνεται πως αποθάρρυνε πολλούς λύτες να συμμετάσχουν στο 3ο Κύπελλο Λύσης Προβλημάτων «Βύρων Ζάππας», εντούτοις 48 λύτες από 7 πόλεις της Ελλάδας (Αγ. Κήρυκο Ικαρίας, Αθήνα, Δράμα, Πάτρα, Πρέβεζα, Χαλκίδα και Χανιά) αλλά και τη μακρινή Νιόν της Ελβετίας συμμετείχαν τελικά στον παράλληλο διαγωνισμό που διεξήχθη την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή του διαγωνισμού σε Θεσσαλονίκη, Σύρο και Σάμο, εντούτοις ο αριθμός των συμμετοχών, δεδομένων των συνθηκών, κρίνεται ικανοποιητικός.
Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν αρκετοί νεαροί λύτες (για πολλούς ήταν η πρώτη τους επαφή με τη λύση προβλημάτων), ορισμένοι μάλιστα τα πήγαν πολύ καλά!

Σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν:

1. Φουγιαξής Χάρης (Αθήνα), 44,25 β. (149′)
2. Δημητριάδης Αλέξανδρος (Νιόν), 41 β. (150′)
3. Μασούρος Παναγιώτης (Πάτρα), 36,25 β. (150′)
Πρώτος έφηβος (και 4ος στη γενική κατάταξη) ο Χανιώτης Νίκος Μαρινάκης με 35 β. (150′) ενώ πρώτη γυναίκα η Πετρούλα Κευσίκογλου από την Πρέβεζα με 22 β. (139′)

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους τοπικούς διοργανωτές για την πολύ καλή συνεργασία τους και την συνεπή διάθεσή τους να στηρίξουν το καλλιτεχνικό σκάκι. Την επιλογή των προβλημάτων και την βαθμολόγηση ανέλαβε ακόμη μια χρονιά ο Παναγιώτης Κονιδάρης ενώ το γενικό συντονισμό του διαγωνισμού είχε ο Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Το επόμενο ραντεβού με το καλλιτεχνικό σκάκι και τη λύση προβλημάτων είναι προγραμματισμένο για τις πρώτες μέρες του 2019 οπότε και θα διεξαχθεί το 6ο Ανοιχτό Κύπελλο Λύσης Προβλημάτων που θα έχει και αυτό τη μορφή παράλληλου διαγωνισμού σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα