ΑΧΑΪΑ: “Μασημένα λόγια” από Σπίρτζη για τον Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου – “Σκοτάδι” για το μεγάλο έργο ύδρευσης

O Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος πήρε απαντήσεις από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για τον φορέα που θα διαχειρισθεί το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, χωρίς να προκύπτει κάτι το διαφωτιστικό…

Στο τέλος του απαντητικού εγγράφου αναφέρονται τα εξής: ««Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πρόκειται να καλέσει πολύ σύντομα σε συνεργασία τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου με βάση τεκμηριωμένες προτάσεις που πιθανόν να καταθέσουν οι φορείς, να οριστικοποιηθεί η μορφή και η σύνθεση του Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας, η οποία πρέπει να είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις που απορρέουν από την εγκριτική απόφαση χρηματοδότησης του έργου».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο επί της ουσίας υπάρχει στασιμότητα και συσκότιση και εκτιμά ότι κάτι κρύβουν ο υπουργός και οι δήμαρχοι, ενώ σημειώνει ότι πρέπει τάχιστα να δοθεί λύση για να τεθεί σε λειτουργία αυτό το μεγάλο έργο πνοής της Δυτικής Αχαΐας και ολόκληρου του νομού.

Εξάλλου και ο βουλευτής Αχαϊας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, σε ερώτηση του οποίου απάντησε ο κ. Σπίρτζη, αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση «για το ακριβές χρονοδιάγραμμα σύστασης του φορέα καθώς αρκείται να αναφέρει ότι το Υπουργείο Υποδομών ΘΑ καλέσει σύντομα σε συνεργασία τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητήσουν προτάσεις που πιθανόν να καταθέσουν»

Καταλήγοντας ο κ. Παπαθεοδώρου σημειώνει: « Από τη σύσταση του φορέα προσδιορίζεται και ο χρόνος πλήρους λειτουργίας του φράγματος. Επομένως όταν καλέσει τους φορείς, όταν συζητήσει τις προτάσεις τους, όταν καταλήξει τη μορφή διαχείρισης και αν αυτό γίνει πριν τις εκλογές τότε ίσως και να υπάρχει προοπτική για το ζωτικό αυτό έργο για την Αχαΐα… Αυτό είναι που ονομάζουμε στρίβειν δια των συσκέψεων με τους φορείς!!!».