Πειραιώς προς Μαξίμου: Η ΝΔ λέει τα ίδια στους συνομιλητές της, Τσίπρας και Καμμένος παριστάνουν ότι διαφωνούν

Για αθλιότητα και δειλία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατίααπαντώντας στην ανακοίνωση του Μαξίμου σχετικά με τις αναφερόμενες συναντήσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Όπως τονίζεται στην απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δυστυχώς για το Μαξίμου, η ΝΔ λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο, σε όλους τους συνομιλητές της, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο που παριστάνουν στα λόγια ότι διαφωνούν, αλλά υπέγραψαν και υλοποιούν μαζί την εθνικά επιζήμια συμφωνία για την πατρίδα μας».

Παράλληλα, τονίζεται ότι σε απάντηση «στην αθλιότητα και τη δειλία του κ.Τσίπρα», η Νέα Δημοκρατία στέλνει στο Μαξίμου το βίντεο της ομιλίας της Εκπροσώπου του κόμματος, ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, από το βήμα της βουλής των Σκοπίων, στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.- ΠΓΔΜ.

Είχε προγηθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην οποία, μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι «την ώρα που κατηγορούσε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματός του που συναντούσε μυστικά την ηγεσία της γειτονικής χώρας, πριν καν ξεκινήσει ο κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας», και συνέχιζε: «Την ώρα που στο εσωτερικό παρίστανε τον Μακεδονομάχο, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματός του που εξηγούσε στον κο Ζάεφ, ότι η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία ήταν προσχηματική και είχε να κάνει με τις δεσμεύσεις του κου Μητσοτάκη στους ακροδεξιούς του κόμματος του».

Παράλληλα το Μαξίμου ανέφερε ότι η ΝΔ και η κ.Σπυράκη οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και η ειδικά η εκπρόσωπος του κόμματος, να σταματήσει τις «υπεκφυγές ότι δήθεν συνάντησε τον κ. Ζάεφ τυχαία όταν είχε πάει για καφέ».