Επιστολή-«καταπέλτης» για Ψινάκη: Άφησε τους πυρόπληκτους στην τύχη τους – Δεν έχει βάλει μπροστά κανένα έργο

Με την επιστολή, που απευθύνεται στον κ. Ψινάκη και κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η επιτροπή αναφέρεται σε συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, που έγινε τον περασμένο Αύγουστο και στην οποία η δημοτική αρχή ανέλαβε δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του οικισμού, οι οποίες όμως δεν υλοποιήθηκαν.

«Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία, αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση του οικισμού» αναφέρουν στην επιστολή τους οι πυρόπληκτοι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε όπως προβείτε το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων δράσεων για την αποκατάσταση του οικισμού Μάτι και την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων…» αναφέρει η επιτροπή, ζητώντας έγγραφη ενημέρωση για κρίσιμα θέματα. Μεταξύ αυτών, η καταβολή επιδομάτων στους δικαιούχους, η καταγραφή των αρμοδίων για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των πληγέντων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των σημείων διάθεσης προσφορών σε είδος, μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Επίσης, η επιτροπή κατοίκων ζητά χρονοδιάγραμμα τέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων και ενημέρωση για την καθαριότητα, την απολύμανση και την αποκατάσταση του οικισμού, τονίζοντας ότι τμήμα της λεωφόρου Μαραθώνος παραμένει ακόμα σκοτεινό.

Την ίδια ώρα, οι πυρόπληκτοι ζητούν πληροφόρηση για τις δωρεές στον ερανικό λογαριασμό και συγκεκριμένα «ενημέρωση για το ύψος των συγκεντρωθέντων ποσών, τη σχεδιαζόμενη χρήση τους και την τοποθέτηση δύο εκπροσώπων της ΣΕΚΜΑ στην επιτροπή διαχείρισης, θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε προσωπικά ο δήμαρχος», όπως επισημαίνεται στην επιστολή.