Ένταση στους ΑΝΕΛ: Τα «μαχαίρια» έβγαλαν Παπαχριστόπουλος και Κατσίκης

Τα «μαχαίρια» έβγαλαν οι κ.κ. Κώστας Κατσίκης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαφωνώντας για την στάση που κρατά το κόμμα στην συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να επιτύχει η χώρα και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν την λογική των κομματικών γραμμών, εμμένοντας στην θέση του να υπερψηφίσει το κείμενο όταν και αν έρθει στην Βουλή για κύρωση. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν ήταν σωστή η τακτική του κ. Καμμένου να απειλεί με πτώση την κυβέρνηση.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Κατσίκης παρατηρώντας ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρη κομματική γραμμή που είναι αρνητική για την συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε δε, απευθυνόμενος στον συνάδελφό του, πως εάν το δημοψήφισμα στην γειτονική χώρα ήταν θετικό σήμερα θα υπήρχαν διαγραφές βουλευτών των ΑΝΕΛ που θα επέμεναν στην κύρωση της συμφωνίας.

Επίσης, ο κ. Κατσίκης διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος διαφοροποιείται συνεχώς για κάθε ζήτημα και ανέφερε ενδεικτικά ότι δεν τον στήριξε όταν είχε προτείνει την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. «Κανονικά εσύ θα έπρεπε να απολογείσαι γι’ αυτό» σχολίασε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως τους τόνους επιχείρησε να ρίξει ο κ. Πάνος Καμμένος ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι κοινή γνώμη με τον κ. Παπαχριστόπουλο για την συμφωνία των Πρεσπών έχει και η κυρία Ελενα Κουντουρά.

Πάντως, η συνεδρίαση της ΚΟ έγινε σε ηπιότερους τόνους από ότι αναμενόταν, καθώς το σύνολο των μελών των ΑΝΕΛ υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με ανακούφιση.