Δολοφονία 55χρονου στην Αρκίτσα: Σήμερα απολογούνται η πρώην σύζυγος και ο σύντροφός της

Εννέα μήνες πέρασαν από τη στυγερή δολοφονία του 55χρονου Γερμανού κυνηγού που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Αρκίτσα Φθιώτιδας και η υπόθεση πλέον παίρνει το δρόμο τη δικαιοσύνης.

Την περασμένη Πέμπτη οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας πέρασαν χειροπέδες στην 46χρονη πρώην σύντροφο του δολοφονημένου και σε έναν 56χρονο άντρα. Οι δυο τους, την Παρασκευή, ανέβηκαν τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου Λαμίας με τον εισαγγελέα να απαγγέλλει στον 56χρονο την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και στην 46χρονη πρώην σύντροφο του την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Σήμερα, το ζευγάρι που φέρεται να δολοφόνησε τον άτυχο κυνηγό, αναμένεται να απολογηθεί για τις πράξεις του ενώπιον του ανακριτή.

Ο θάνατος του άτυχου Γερμανού Gerd Peter Baumbeger, που είχε συγκλονίσει τη Λαμία, στην αρχή είχε ερμηνευτεί ως ατύχημα κατά τη διάρκεια κυνηγιού.

Ο άτυχος 55χρονος, ο οποίος έμενε μόνιμα στην Αρκίτσα, βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι και το στήθος από κυνηγετικό όπλο, μέσα σε έναν ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά, στις 10 Ιανουαρίου. Το πτώμα του είχε βρεθεί πεταμένο κοντά στο αυτοκίνητό του, ενώ τα κλειδιά είχαν εντοπιστεί σε απόσταση περίπου 500 μ. από τον τόπο του εγκλήματος.

Ωστόσο η ιατροδικαστική έκθεση έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση αφού τα ευρήματα του ιατροδικαστή «έδειξαν» πως ο θάνατος του 55χρονου ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης.

Ο λογαριασμός στην Ελβετία και οι οικονομικές διαφορές

Σε οικονομικές διάφορες αποδίδουν κάποιοι το στυγερό έγκλημα ωστόσο σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης της 46χρονης η γυναίκα που κατηγορείται για ηθική αυτουργία δεν είχε οικονομικό κίνητρο καθώς η ίδια φέρεται να είχε οικονομική άνεση και ο Γερμανός όχι.

Μετά τη δολοφονία του, η πρώην σύντροφος του 55χρονου Γερμανού έκανε συχνά ταξίδια στην Ελβετία μαζί με μια φίλη της, κάνοντας αναλήψεις κάθε φορά της τάξεως των 10.000 ευρώ. Συνολικά είχε σηκώσει 83.000 ευρώ από τον λογαριασμό σε διάστημα 3 μηνών. Ωστόσο ο λογαριασμός κατά τους συνηγόρους της φέρεται να ανήκει στην ίδια και όχι στον άτυχο Γερμανό όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

«Πολλά πράγματα που έχουν ακουστεί στα ΜΜΕ δεν ισχύουν. Ο Γερμανός δεν είχε οικονομική άνεση. Τα χρήματα που υπήρχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν δικά της. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ήθελε νεκρό τον 55χρονο. Όλα αυτά περιμένουμε να αποδειχθούν», λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης της 46χρονης, Απόστολος Λύτρας και Δημήτρης Κρούπης.