ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: Μέχρι τέλους του έτους υπογραφές στις 8 εργολαβίες – Ο Γ.Δέδες, βέβαιος, για την πρόοδο του νέου αυτοκινητόδρομου

Μέχρι τέλους του έτους εκτίμησε ότι θα υπογραφούν οι συμβάσεις του Πάτρα-Πύργος ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες από το βήμα του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Αχαϊας που διοργάνωσε η Εφημερίδα Πελοπόννησος.

Όπως τόνισε ήδη έχουν προχωρήσει έξι από τις οκτώ, ενώ είναι απόφαση του Υπουργείου να σταλούν μαζί και οι 8 συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Mόνη εκκρεμότητα είναι να ολοκληρωθούν τα πρακτικά στις εργολαβίες 2 και 3. Σύμφωνα με τον κ.Δέδε αποφασιστικό παράγοντα για την έγκριση από την Κομισιόν του έργου ήταν οι εκπτώσεις που έφτασαν μέχρι και το 50%.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, ενημέρωσε το κοινό του Συνεδρίου πως ήταν προτιμότερο το έργο να μην είχε αποκοπεί το 2013 από την σύμβαση παραχώρησης καθώς με αυτή την κίνηση αντί οι κυκλοφοριακοί φόρτοι να υπολογιστούν στο σύνολο του Αθήνα-Πύργος, έπρεπε να επανακαθοριστούν στην κίνηση του Πάτρα-Πύργος αλλάζοντας το κυκλοφοριακό μοντέλο και δυσκολεύοντας την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν.

Αναφερόμενος και στα σιδηροδρομικά έργα είπε πως μέχρι τέλους του έτους αναμένεται να ανοίξει η διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Ροδοδάφνη (Αίγιο), ενώ προανήγγειλε δημοπρατήσεις για την επιδομή (γραμμές), ηλεκτροκίνηση και σταθμούς στα τμήματα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος που θα είναι έτοιμη το 2021 και Ψαθόπυργος-Ρίο που θα είναι έτοιμη το 2023.

Τέλος μίλησε και για την επέκταση του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαγιά αλλά και για την επέκταση του μέχρι το Αεροδρόμιο του Αράξου.