(Φωτό-βίντεο)«Μάχη» από ΕΜΑΚ και δύτες για να βρεθούν οι τρεις αγνοούμενοι του «Ζορμπά»

Σάρωσε την Εύβοια, τη Μαγνησία και τις Κυκλάδες τις τελευταίες ώρες ο κυκλώνας Ζορμπάς, με την κακοκαιρία να φέρνει ασυνήθιστες για την εποχή βροχές και καταστροφές, με τέσσερις ανθρώπους να αγνοούνται μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα στο Μαντούδι αγνοείται  ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ενώ ο  27χρονος που αγνοούνταν βρέθηκε νωρίτερα ζωντανός. «Χτες το βράδυ γύρω στις 21.30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χτες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ . Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου, δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα . Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας», ανέφερε ο γαμπρός του ζευγαριού.

Στο μεταξύ, το Βραχάτι και η Κορινθία θρηνούν τον άτυχο οδηγό που άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητό του, εν μέσω της κακοκαιρίας. Ο συνταξιούχος αστυνομικός, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός, πέθανε από ανακοπή την ώρα που οδηγούσε. «Την ώρα εκείνη ο δρόμος έφερνε πολύ νερό και μάλλον φοβήθηκε και τον πρόδωσε η καρδιά του. Δεν μπορούσε να περάσει ασθενοφόρο για να τον πάρει» δήλωσε κάτοικος της περιοχής και συνέχισε: «ήρθε κάποιος γνωστός του, τον έβγαλε από το αυτοκίνητο και τον έβαλε σε αγροτικό. Μάθαμε ότι δυστυχώς ο άνθρωπος πέθανε».

Φωτογραφίες από τον κομμένο δρόμο στο Μαντούδι

mantoudi-dromo2
mantoudi-dromo1-

Ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Χρήστος Καλυβιώτης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM, δίνοντας στοιχεία και λεπτομέρειες για τους αγνοούμενους, είπε ότι μέχρι και αυτή την  ώρα δε υπάρχει κάποιο στοιχείο για την ανέρευσή τους, την ώρα που δύο ομάδες από στεριά και θάλασσα ψάχνουν να τους βρουν.

«Περιμένουμε να πέσει η στάθμη του νερού για να  μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Έριξε πάρα πολύ νερό τις τελευταίες δύο ημέρες, σε βαθμό που δεν το περιμέναμε. Όλα τα χωράφια έχουν γίνει λίμνες», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, σε αγροτικές καλλιέργειες, σε ποιμνιοστάσια και μελίσσια κατά μήκος όλου του δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας. Τέτοια καταστροφή έχουν να ζήσουν από το 1987, λένε οι κάτοικοι που τρέχουν να σώσουν ό,τι μπορούν.

«Η διακοπή της υδροδότησης είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για το Κιάτο», είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος της πόλης, Σπύρος Σταματόπουλος.

«Το κυριότερο πρόβλημα είναι η διακοπή της υδροδότησης. 15.000 πολίτες έχουν μείνει χωρίς νερό γιατί το δίκτυο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Επιχειρούμε να λύσουμε με διάφορα μέσα το πρόβλημα» είπε ο κ. Σταματόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει πρόσβαση για να επισκευάσουμε το δίκτυο» γιατί «κατά μήκος της ακτογραμμής έχουν καταστραφεί οι γέφυρες και το ανατολικό με το δυτικό Κιάτο δεν επικοινωνούν».

Από την άλλη συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Κυριακής στον Αλμυρό Μαγνησίας, για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μαζί με τον βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν. Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. Με το πρώτο φως της Κυριακής, δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό. Σύμφωνα με δηλώσεις του πυράρχου Πόζογλου στο e-Volos.gr, στην περιοχή επικρατεί βροχόπτωση και ομίχλη, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους, ωστόσο συνεχίζουν “χτενίζοντας” μαντριά και κάθε σπιθαμή γης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα από την κακοκαιρία, καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η πυροσβεστική έλαβε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων.

Στο οδικό δίκτυο της Αττικής παραμένουν κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων: 1) Η Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από το 5χλμ ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. 2) Κόμβος Οινόης επί της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα 3) Οδός Κολοκοτρώνη ο.α. 64 περιοχής Αγίου Δημητρίου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ύψος της συμβολής της με την οδό Γρ. Λαμπράκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Δημήτριο.

Χείμαρροι και λάσπη στο Μαντούδι

 

mantoudi-1
mantoudi-2
mantoudi-3

Βιβλική καταστροφή στο Μαντούδι σ Ευβοίας. Όχι άσκοπες μετακινήσεις στην Εύβοια.Βίντεο από συνεργάτη μας Γιώργο Καπετάνιο.

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Προβλήματα σε Μαγνησία – Σκιάθο

Στη δίνη του κυκλώνα «Ζορμπά» βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Μαγνησία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, η οποία δέχτηκε το ισχυρότερο “χτύπημα” της κακοκαιρίας. Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους είναι αυτές του Τρούλου, της Αγ. Παρασκευής και των Κουκουναριών.

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, συνεδρίασε στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, με όλες τις υπηρεσίες (Πυροσβεστικό κλιμάκιο, Αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο) να δίνουν το «παρών», για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων λόγω ισχυρής κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί της Σκιάθου.

Σοβαρές πλημμύρες και στη Σκιάθο

Σοβαρές Πλημμύρες και στην Σκιάθο. Δείξτε προσοχή τις επόμενες ώρες σε όλες τις Σποράδες.Βίντεο: Χατζής Νικήτας

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

 

Πλημμύρισαν δεκάδες στρέμματα στη Φθιώτιδα

Με σφοδρή ένταση έπεφτε η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.

Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για σήμερα Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους.

Με ένταση πέφτει η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.

Εικόνες από Λίμνη Ευβοίας

limi
limi-2

Ζημιές στο Κιάτο

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας στους δήμους Κιάτου και Βέλου – Βόχας Κορινθίας, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δήμαρχοι Σπύρος Σταματόπουλος και Αννίβας Παπακυριάκος αντίστοιχα.

Επίσης, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στους δύο δήμους.

Εικόνες σοκ από Βραχάτι

 

Vrahati-ko
vraxati-2
Vraxati-3

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιάτου, «έχουμε εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο υποδομών και συγκεκριμένα το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η υδροδότηση στην πόλη και στα γύρω χωριά και ως εκ τούτου περίπου 15.000 κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς νερό.»

Όσον αφορά στην αποκατάσταση της βλάβης, ο Σπύρος Σταματόπουλος λέει ότι «δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα, γιατί οι βλάβες είναι πολλαπλές.» Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «το Κιάτο έχει κοπεί στα δύο, διότι έχουν γκρεμιστεί γέφυρες», ενώ όσον αφορά στην δημοτική και αγροτική οδοποιία, είπε ότι «έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε καλλιέργειες.» Στην συνέχεια ο Σπύρος Σταματόπουλος ανέφερε ότι «αυτό που καταγράφουμε σήμερα είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια και οι επιχειρήσεις» προσθέτοντας πως «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αυτές οι ζημιές είναι πολλές.»

Μεγάλες καταστροφές στον Θεολόγο

 

Theologos-1
Theologos-2
Theologos-3