Αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές ζητούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής υποψηφίων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές έχει εισηγηθεί η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στο υπουργείο Παιδείας, για να διασφαλίσει με αυτό τον τρόπο ότι τις σχολές αυτές θα τις επιλέγουν νέες και νέοι που έχουν ως πρώτη επιλογή τη στρατιωτική καριέρα.

Την εισήγηση Καμμένου στηρίζουν και στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία δηλώνουν με νόημα στην «R» ότι «το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει να αλλάξει τώρα».

Με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων παρατηρείται το φαινόμενο οι στρατιωτικές σχολές να αντιμετωπίζονται από κάποιους υποψηφίους ως μία κατ’ ανάγκη επιλογή και αυτό δημιουργεί στη συνέχεια προβλήματα.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, για να διασφαλιστεί και το αδιάβλητο της επιλογής των μελλοντικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει προτείνει στο υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία ενός πέμπτου εκπαιδευτικού κλάδου, ο οποίος θα αφορά αποκλειστικά όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν στρατιωτική καριέρα στον Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Η Realnews παρουσιάζει τα βασικά σημεία της πρότασης Καμμένου προς το υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά τη ριζική αλλαγή στην εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές.