(ΒΙΝΤΕΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις στις τιμές διοδίων της Γέφυρας – Τι δήλωσε ο Γ.Γ. Υποδομών


Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του γ.γ.υποδομών,μεταφορών και δικτύων Γιώργου Δέδε για απαλλαγή από το κόμιστρο της γέφυρας για εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση και ασθενείς του δήμου Ναυπακτίας στις αποκλειστικές του δηλώσεις στην κάμερα του Nafpaktianews,στο περιθώριο του 2ου αναπτυξιακού συνεδρίου του δήμου Δυτικής Αχαίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Κάτω Αχαγιά.

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα προχθές με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου υποδομών Γιώργο Δέδε οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Κοτσανάς,Γιώργος Σιαμαντάς και ο ειδικός συνεργάτης Γιώργος Κερασιάς ,παρουσία σήμερα και του αντιδημάρχου Γιάννη Σύψα,είχαν εκ’νέου συνάντηση μαζί του,στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Αχαική πόλη.

Μάλιστα,για το σκοπό των επισκέψεων αυτών καθώς και για τα αποτελέσματά τους,μίλησε  στην κάμερα του Ναfpaktianews ο κ.Δέδες, μιλώντας για τις προσπάθειες του υπουργείου σε συνάρτηση με τα όσα έχει καταβάλλει ως τώρα ο δήμος Ναυπακτίας σε σχέση πάντα, με την τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας για την τοπική κοινωνία.

Ο κ Δέδες ανέφερε ότι αυτή την εποχή το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή και διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους,συζητώντας το πλαίσιο των υφιστάμενων παραχωρήσεων σύμφωνα με μοντέλα που εφάρμοσαν και άλλες Ευρωπαικές χώρες,όπως πρόπερσι η Γαλλία,πέρυσι η Ιταλία και φέτος η Κροατία,χώρες δηλαδή που επέκτειναν το φυσικό αντικείμενο των παραχωρήσεων των αυτοκινητόδρομών που έχουν η κάθε μια μέσα στη χώρα τους.Αποτυπώνοντας λοιπόν ακριβώς αυτές τις πρακτικές,σύμφωνα με τον κ.Δέδε,η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χρισδτούγεννα ή στις αρχές του επόμενου έτους,ώστε να υποβληθεί ο φάκελος στις αντίστοιχες Ευρωπαικές επιτροπές προκειμένου να επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο των παραχωρίσεων δημιουργόντας παράλληλα και κοινωνικά οφέλη τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

 

 

 

 

-Τι θα γίνει στην περίπτωση της γέφυρας-Οριζόντιες μειώσεις και απαλλαγές για τους μόνιμους κατοίκους

-Αισιoδοξία Δέδε για την τελική έκβαση και τις εγκρίσεις από την Ευρωπαική επιτροπή.

Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο των συζητήσεων ο κ. Δέδες αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα της Γέφυρας  Ρίου -Αντιρρίου που αφορά ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ναυπακτίας, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει ο δήμος για αλλαγή στην τιμολογιακής της πολιτική.

Στο κεντρικό λοιπόν ζήτημα που είναι για την τοπική κοινωνία η τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας,ο κ.Δέδες αναφέρθηκε στις δύο βασικές της κατευθύνσεις.

Τόσο στην οριζόντια μείωση των διοδίων,όσο και στην δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής της Ναυπακτίας να μπορούν να μετακινούνται με απαλλαγή από το κόμιστρο της γέφυρας,ιδιαίτερα σε όσους έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με απέναντι ή για τις περιπτώσεις των ασθενών πολιτών που επιβάλλεται η παρουσία τους σε νοσοκομεία της Αχαικής πρωτεύουσας.

 

Αυτό,ανέφερε ο κ.Δέδες είναι ένα ζήτημα διαπραγμάτευσης με τον παραχωρησιούχο της γέφυρας,ενώ συνολικά όλο το ζήτημα που θα αφορά την επέκταση του φυσικού αντικειμένου αλλά και τα ωφελήματα στη τοπική κοινωνία θα έχουν ολοκληρωθεί όπως αναφέραμε μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου χρόνου,με αποστολή του σχετικού φακέλου στην Ευρωπαική επιτροπή προκειμένου να «ανάψει» το πράσινο φως για την υλοποίηση αυτών των ωφελημάτων.

nafpaktianews.gr