Η τύχη δεν ήθελε τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το Γ. Καραϊσκάκης. Το αυτογκόλ του Βούκοβιτς (49′), ήταν αυτό που έκρινε το ντέρμπι, καθώς οι παίκτες του
του Ολυμπιακού έχασαν ευκαιρίες με το τσουβάλι, ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Αλέξανδρος Πασχαλάκη. Ετσι, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Ατρόμητο.

Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μόνο στο δεύτερο μέρος οι πειραιώτες έκαναν 15 τελικές. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν από το ξεκίνημα του αγώνα και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 15 λεπτά. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Γιαννιώτη. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός είχε τις καλές φάσεις από κεφαλιές του Μεριά και το σουτ του Χασάν, με τον Πασχαλάκη να κάνει εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Αιγύπτιου.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, καθώς ο Βούκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας άθελα του φυσικά το προβάδισμα στον δικέφαλο του Βορρά. Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν ένα μονότερμα (χωρίς υπερβολή) του Ολυμπιακού στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν και να δημιουργούν την μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Στο 61΄το σουτ του Μπουχαλάκη, στο 64΄και πάλι ο Φορτούνης, στο 74΄ο Μεριά δίπλα στην γραμμή δεν βρήκε την μπάλα, στο 76΄ ο Τσιμίκας σούταρε άουτ, στο 83΄ο Χασάν από το ένα μέτρο την έστειλε στο δοκάρι, στο 90΄ πάλι ο Χασάν σε ανεπανάληπτο τετ α τετ πλάσαρε πάνω στον Πασχαλάκη και ο Γκερέρο στο «ριμπάουντ» αστόχησε και στο 97΄ και πάλι ο Αιγύπτιος πλάσαρε από πολύ καλή θέση μόλις άουτ.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και κυριάρχησε στο γήπεδο. Δεν πήρε βέβαια το αποτέλεσμα που ήθελε αλλά όταν κάποιος λέει «δεν γίνονται αυτά» για να περιγράψει ένα παιχνίδι, μάλλον έχει στο νου του ένα ματς όπως αυτό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (81΄Γκιγιέρμε), Καμαρά, Φορτούνης (81΄Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69΄Γκερέρο), Χασάν.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια (84΄Τόσκα), Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας (57΄Ζαμπά), Λημνιός (72΄Βέρνμπλουμ), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.