Αδ. Γεωργιάδης: Μόνο όταν η Ελλάδα πει τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες», θα γίνουν «Μακεδόνες»

Μόνο όταν η Ελλάδα πει τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες», θα γίνουν «Μακεδόνες»», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά πως «έδωσαν την ιστορία μας στους Σκοπιανούς» και υποστήριξε πως «ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρότητα δεν πάνε μαζί».

«Η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να θέτει δημοσίως τα δεδομένα. Πρέπει να περάσουν έξι μήνες για να κάνουμε ξανά πρόταση δυσπιστίας», εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο πρώτος πρωθυπουργός που ενέδωσε στις πιέσεις ξένων είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, πως «αν έχουμε εκλογές στην Ελλάδα πριν από τη Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια, η ΝΔ θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως ο καλύτερος υποστηρικτής του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει αντικρουόμενα συμφέροντα με το ΝΑΤΟ σε ένα θέμα τότε η ΝΔ είναι με την Ελλάδα σε αυτό.

Σε σχέση με το σημερινό καθοριστικό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε μια πρόταση δυσπιστίας που είναι το ύψιστο κοινοβουλευτικό όπλο. Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί είπαμε ότι αν υπογραφεί αυτή η συμφωνία τότε μετά θα έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα που θα τα βρίσκει μπροστά της η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Ποια ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου. (…) Είπε ο κ. Καμμένος πως ούτως ή άλλως οι Σκοπιανοί θα πούνε όχι σε αυτή τη συμφωνία. Άρα εγώ έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ξέροντας ότι οι Σκοπιανοί θα πουν όχι. Σήμερα έχουμε το δημοψήφισμα. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και οι Σκοπιανοί πουν ναι θα έχουμε δύο δεδομένα. Πρώτον, θα έχει διαψευστεί για μία ακόμα φορά ο κ. Καμμένος και το κυριότερο θα έχει βρεθεί στην εξής θέση. Εάν δεν πάει αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ώστε να προκληθούν εκλογές πριν οι Σκοπιανοί προχωρήσουν σε συνταγματικές μεταβολές δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος στο μέλλον η οποιαδήποτε επόμενη ελληνική κυβέρνηση να διορθώσει αυτή τη συμφωνία χωρίς μεγάλη ζημιά για την Ελλάδα. Αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν σήμερα ναι και μετά πάνε στη Βουλή τους και αλλάξουν το σύνταγμα και άρα ικανοποιήσουν τα κριτήρια εισόδου στο ΝΑΤΟ τότε μετά η Ελλάδα για να μπλοκάρει την είσοδο στη Συμμαχία θα πρέπει να δαπανήσει όλο της το διπλωματικό κεφάλαιο και να τσακωθεί με όλες τις χώρες. Δεν γίνεται αυτό».

Ξεκαθάρισε επίσης πως «Ο μόνος τρόπος για να μείνει η κυβέρνηση ενώ θα έχει άρει την εμπιστοσύνη ο Καμμένος είναι να έχει αποστάτες από τους ΑΝΕΛ».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «Ο κάθε βουλευτής θα πάρει την ευθύνη της ψήφου του όταν έρθει η ώρα. Ο Πάνος Καμμένος αύριο θα πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. σε περίπτωση που επικρατήσει το ‘ναι’)».

«Αν πάει ο κ. Καμμένος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πει ότι οι ΑΝΕΛ άρουν την εμπιστοσύνη τους πρέπει ο πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αν εκεί υπάρξουν βουλευτές των ΑΝΕΛ που παρά την εντολή του προέδρου τους δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, ή άλλων κομμάτων, τότε ναι η κυβέρνηση θα έχει ψήφο εμπιστοσύνης. Αν δεν δώσουν η κυβέρνηση θα πέσει. Αυτοί που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης τότε παίρνουν και την ευθύνη για τα Σκόπια. Αύριο το πρωί είναι ότι πρέπει να γίνει», σημείωσε.