Στη φυλακή ο νοσηλευτής για την απαγωγή των δύο 11χρονων στην Κύπρο

Διάταγμα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του προσώπου που συνελήφθη χθες για την υπόθεση απαγωγής των δύο 11χρονων μαθητών από σχολείο στην Κύπρο.

Πρόκειται για φίλο του δράστη, νοσηλευτής στο επάγγελμα, ηλικίας 41 χρόνων, τον οποίο ο 35χρονος κατονόμασε στη γραπτή του κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία.

Το Δικαστήριο έκρινε πως η κράτησή του θα διευκολύνει τις ανακρίσεις της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, καθώς ο 41χρονος προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό να αναφέρει ψευδώς στην Αστυνομία πως παρακολουθούσε ιατρικά τον 35χρονο ύποπτο για την απαγωγή των δύο παιδιών.

Εναντίον του νοσηλευτή εξετάζεται και υπόθεση παράνομης χορήγησης ηρεμιστικών χαπιών. Η Αστυνομία εντόπισε τα χάπια στο διαμέρισμα του ύποπτου στη Λάρνακα, και εκτιμά πως αναμείχθηκαν με με λεμονάδα που φέρεται ο 35χρονος να πρόσφερε στα δύο παιδιά αμέσως μετά την απαγωγή τους, γι’αυτό όταν εντοπίστηκαν οι μαθητές βρίσκονταν σε κατάσταση ύπνωσης και σύγχυσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο δράστης, λόγω επαγγέλματος, ο φίλος του τού εξασφάλιζε συνταγές για ηρεμιστικά φάρμακα, τα οποία παρέδιδε στον 35χρονο, σύμφωνα με politis.com.cy.

 

Σημειώνεται πως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 35χρονου δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο ή επιλήψιμο.