(ΦΩΤΟ)-ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ: Το Πάσχα σε λειτουργία ο Προαστιακός από Πάτρα – Το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο – Άρδευση ζήτησε ο δήμαρχο

Στον δρόμο της ανάπτυξης, αλλά αναζητώντας την πιο πολύ αποτελεσματικά, εισέρχεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ο οποίος το σήμερα, μαζί με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπουργεία και πλειάδα θεσμικών και παραγωγικών φορέων, πραγματοποιεί σήμερα  στην Κάτω Αχαΐα το Β΄ Αναπτυξιακό Συνέδριο Δ. Αχαΐας, στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τοποθέτηση του δημάρχου Χρήστου Νικολάου, ο οποίος πρωτίστως ζήτησε τη δημοπράτηση των διωρύγων του Πηνειού για την άρδευση 100.000 καλλιεργήσιμων στρεμμάτων.Επιπλέον στάθηκε στην αξιοποίηση του Αεροδρομίου Αράξου και για τη διακίνηση εμπορευμάτων της αγροτικής γης.Επίσης, αναφέρθηκε στην αγροτική οδοποιία , με 1 εκατ. για Λαρίσσο και Μόβρη, αλλά και διεκδίκηση μισού εκατομμυρίου για Ωλενία και Δύμη.

Ο περιφερειάρχης Απ.Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι μέσα στην κρίση άντεξαν όλοι σχεδόν οι τομείς που χαρακτηρίζουν τη Δυτική Αχαΐα όπως η βιομηχανία, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός.

Τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της ΒΙΠΕ και αξιοποίηση του Αράξου, έστω και μέσω της Fraport.

Ο περιφερειάρχης Δ.Ε Απ.Κατσιφάαρς, μιλώντας στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αχαΐας της “Π” και του οικείου δήμου, προανήγγειλε τον προαστιακό, λέγοντας ότι θα παραδοθεί η επέκτασή του από Πάτρα-Κ.Αχαΐα το Πάσχα.Παράλληλα αιτήθηκε από την πολιτεία δρομολόγια του τρένου μέχρι και τη ΒΙΠΕ.