Τα συνέδρια, οι χειραψίες, οι φωτογραφίες και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη δεν κρύβουν την πραγματικότητα μιας δημοτικής αρχής

advertisement

Αύριο Σάββατο διεξάγεται το «2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας».

Καλωσορίζουμε στον τόπο μας όλες και όλους όσοι θα έλθουν για να παραστούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ωστόσο είναι απαραίτητες ορισμένες επισημάνσεις.

Πρώτον, αυτό είναι το 2ο αναπτυξιακό συνέδριο. Τι απέγινε με το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο του 2015 και τα πορίσματά του; Υλοποιήθηκε, προωθήθηκε έστω και για λίγο οτιδήποτε απ’ όσα αναφέρθηκαν στο 1ο συνέδριο;

Δεύτερον, στο 1ο συνέδριο είχε δοθεί η δυνατότητα σε παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν. Στο τωρινό 2ο συνέδριο η απερχόμενη δημοτική αρχή «εξαφάνισε» τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μη τυχόν και χαλάσει η επικοινωνιακή τους φιέστα.

Τρίτον, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία στον τόπο μας, αναπτύσσοντας πλήρως όλες του τις υποδομές που αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Ενδεικτικά αναφέρονται η ύδρευση, η περισυλλογή και επεξεργασία των απορριμμάτων, η αποχέτευση, ο βιολογικός καθαρισμός των αστικών και μη λυμάτων, η οδοποιία. Δυστυχώς σε όλους αυτούς τους τομείς, στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σαφείς επιδείνωση με όλα τα δημοτικά δίκτυα να είναι υπό κατάρρευση.

Όταν έχεις αποτύχει πλήρως, όχι να βελτιώσεις αλλά και απλώς να συντηρήσεις όλα τα δημοτικά δίκτυα, αποτελεί πρόκληση η διεξαγωγή δήθεν αναπτυξιακών συνεδρίων. Τα συνέδρια, οι χειραψίες, οι φωτογραφίες και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη δεν κρύβουν την πραγματικότητα μιας δημοτικής αρχής κι ενός  δημάρχου που αφού απέτυχαν σε όλα τα βασικά θέματα, αναζητούν σωσίβιο στις δημόσιες σχέσεις.

Είναι λυπηρό αλλά κάποιοι ευρισκόμενοι σε σύγχυση μπερδεύουν την ανάπτυξη με τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις, με δαπάνες του δημοτικού ταμείου.

Σπύρος Μυλωνάς

« ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ»