Νέα προθεσμία για το ζεύγος Παπαντωνίου

Νέα προθεσμία για τις 22 Οκτωβρίου 2018 έλαβε ο Γιάννος Παναντωνίου προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο φέρεται να συνδέεται με τη διακίνηση παράνομου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός προσήλθε στην Ευελπίδων, μαζί με το συνήγορο του, λίγο μετά τις 9 το πρωί και παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς λίγα μόλις λεπτά. Λίγο αργότερα το κατώφλι των ανακριτών πέρασε και η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση και έλαβε νέα προθεσμία.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων για την κλήση του από τις δικαστικές αρχές και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό της νομιμοποίησης ανέρχεται σε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα ενώ εκτιμάται ότι η ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, φέρεται να χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και υπο- λογαριασμών μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα , οι οποίες είχαν, σύμφωνα με την κατηγορία, στόχο να χαθούν τα ίχνη του χρήματος και να φτάσουν «καθαρά» στους τελικούς αποδέkτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα στοιχεία που φτάνουν ενώπιον των ανακριτών σχετικά με τον πρώην υπουργό διαβιβάζονται στη Βουλή.