ΠΟΕΔΗΝ: Και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης έχει δοθεί στο Υπερταμείο

Και τρίτο νοσοκομείο του ΕΣΥ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ακινήτων προς αξιοποίηση που μεταβιβάζονται στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το Ιπποκράτειο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει πως στον κατάλογο με τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου βρίσκονται το νοσοκομείο «Γεννηματάς» επίσης στη Θεσσαλονίκη καθώς και το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Άρτας.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ότι και άλλα Νοσοκομεία έχουν δοθεί στο Υπερταμείο για ξεπούλημα. Το υπ’ αριθμ. 6.298 ακίνητο από τα 10. 119 συνολικά που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο για ξεπούλημα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φέρει τον κωδικό Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190445301029-0-0. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για αυτές τις μεταβιβάσεις της περιουσίας του ΕΣΥ.

Εκ παραδρομής στη λίστα τα νοσοκομεία, λέει ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ

Οι παραχωρήσεις των νοσοκομείων έγιναν εκ παραδρομής, υποστήριξε μιλώντας στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κίρκος, μετά τις χθεσινές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ. «Μετά από επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώθηκε ότι εκ παραδρομής τέθηκαν στη λίστα οι ΚΑΕΚ Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανάμεσα στα οποία είναι και το ΚΑΕΚ του νοσοκομείου «Γεννηματάς». Τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κίρκος.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι τα ακίνητα του ΕΣΥ που εντοπίστηκαν στη λίστα του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων αυξάνουν και πληθύνονται, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει διατυπωθεί επισήμως ότι εκ παραδρομής περιλήφθηκαν στον επίμαχο κατάλογο – το γεγονός δε ότι γίνονται τέτοια λάθη και αβλεψίες (εφόσον δεχτούμε ότι πρόκειται για τέτοια) σε τόσο μείζονα ζητήματα όπως η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας μόνο προβληματισμό και ανησυχία μπορεί να δημιουργεί.