Πέντε τρόποι για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε ώστε πού και πού να αποτοξινώνουμε τον γεμάτο τοξίνες οργανισμό μας.

Δείτε 5 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε:
 

Υιοθετήστε πικρές τροφές στη διατροφή σας

Κάποιες περίοδοι μέσα στον χρόνο είναι πιο κατάλληλες για αποτοξίνωση. Για να βοηθήσετε το συκώτι σας να αποτοξινωθεί, καλό είναι να ισορροπήσετε τις γεύσεις στη διατροφή σας. Γλυκιά, πικρή, αλμυρή και ξινή γεύση θα πρέπει να είναι σε ισορροπία.

Οι περισσότεροι λαμβάνουμε κυρίως γλυκές και αλμυρές τροφές και αμελούμε τις πικρές και τις ξινές. Οι πικρές τροφές συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Τέτοιες είναι η ρόκα, το καλαμπόκι, το νεροκάρδαμο, η μουστάρδα, η πράσινη πικραλίδα, τα φυλλώδη και πικρά πράσινα λαχανικά.
 

Πίνετε λεμόνι

Ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο και ο οργανισμός θα απορροφά πιο εύκολα τον σίδηρο και το ασβέστιο. Το λεμόνι επίσης ενεργοποιεί το συκώτι ώστε να αποβάλει τις τοξίνες.

Βότανα

Υπάρχουν διάφορα βότανα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος, όπως το γαϊδουράγκαθο και η πικραλίδα. Έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν τη γενική λειτουργία του ήπατος αλλά και την αποτοξίνωση, καθώς και την πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου στις γυναίκες.

Τα βότανα αυτά βοηθούν επίσης στη θεραπεία της κατάθλιψης. Κάντε ένα τσάι με βότανα και προσθέστε μία φέτα λεμόνι για να ισορροπήσετε τη γεύση.
Ζωμός από κόκαλο

 

Ο ζωμός από κόκαλο κρέατος, είτε κοτόπουλου είτε μοσχαριού, κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για τα προβλήματα με τις αρθρώσεις. Τα βρασμένα κόκαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα όπως η γλυκίνη, που βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος. Μπορείτε στον ζωμό να προσθέσετε λαχανικά ή πράσινα μήλα ώστε να ισορροπήσετε τη γεύση του.

Πίνετε πολύ νερό

Και η επαρκής ενυδάτωση, κυρίως με νερό, είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Μπορείτε να κάνετε το νερό σας πιο γευστικό προσθέτοντας μούρα ή φύλλα μέντας, φέτες αγγουριού ή λεμονιού.