Η ανεργία και η βολική ανάγνωση των αριθμών

«Δυστυχώς, η εικόνα που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει η κυβέρνηση περί βαθμιαίας υποχώρησης της ανεργίας είναι επίπλαστη και μακράν της πραγματικότητας. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αποτελούν πλέον παγιωμένη κατάσταση σε βάρος της μόνιμης, σταθερής και πλήρους απασχόλησης. Και αυτό συναντάται κατά κόρον και στην περιοχή μας. Ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα και το Αίγιο».
Αυτό υπογράμμισε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε με νέους ανέργους, στην Πάτρα και στο Αίγιο, στα τέλη της εβδομάδας.
Η κ. Τραχήλη αναφέρθηκε και στα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» -για τον μήνα Αύγουστο- όπου στη Δυτική Ελλάδα το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων/αποχωρήσεων ήταν αρνητικό κατά 370 θέσεις εργασίας.
«Η σημερινή κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω απ’ την βολική ανάγνωση των αριθμών για ν’ αποκρύψει την αυταπόδεικτη αποτυχία της στο πεδίο αντιμετώπισης της ανεργίας. Το να τεμαχίζεται μια θέση πλήρους απασχόλησης σε τρεις ή και τέσσερις θέσεις μερικής απασχόλησης ευνοεί την στατιστική απεικόνιση μιας κάποιας προόδου, εντούτοις το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: η ανεργία καλπάζει και η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί», τόνισε η κ. Τραχήλη.
Προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σ’ όλους τους τόνους επισημάνει ότι χωρίς νέες επενδύσεις, φιλικό περιβάλλον στο επιχειρείν, φοροελαφρύνσεις, ενίσχυση της παραγωγικότητας και αξιοποίηση των συγκριτικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας μαζί με μέτρα κοινωνικής συνοχής, η πραγματική έξοδος απ’ την κρίση και η αποκατάσταση των αδικιών θα παραμείνουν στόχοι κενοί περιεχομένου.
«Σήμερα ένας στους δυο νέους στην Αχαΐα δεν έχει πηγή εισοδήματος. Δεν χρειάζονται στατιστικές για να επαληθευτεί αυτή η ζοφερή πραγματικότητα. Αρκεί μια ματιά δίπλα μας», κατέληξε η κ. Τραχήλη.