Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, στην εκπομπή της τηλεόρασης της Βουλής «Πρωινή Ανάγνωση» με την Κέλλυ Κοντογεώργη, το πρωί της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου.

  • Όλοι καταδικάζουμε κάθε ενέργεια βίας. Το γεγονός όμως πρέπει να μας ανησυχήσει και να βρούμε τον τρόπο να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει ένα σχέδιο πόλωσης και διχασμού. Η εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κινείται ανάμεσα στη γελοιότητα και στην επικινδυνότητα. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορεί τον Υπουργό Εξωτερικών ως πράκτορα – ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα. Παρόλα αυτά τον στηρίζει. Η Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αμφισβητεί και διαψεύδει την Υπουργό. Οι πρώην Υπουργοί κατηγορούνται από τους νυν Υπουργούς ότι παρέδωσαν τους αρχαιολογικούς μας χώρους στο Υπερταμείο.
  • Είναι απαράδεκτο να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση μια Συμφωνία χωρίς καν να υπάρχει ομοφωνία στην ίδια την κυβέρνηση. Εάν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περάσει από τη σημερινή κυβέρνηση, η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αρχίσει από την αρχή τη διαπραγμάτευση.
  • Όσον αφορά στη μήνυση του κ. Καμμένου, υπάρχει ένα σχέδιο εκ μέρους του. Η μήνυση μπορεί να κατατεθεί είτε στην εισαγγελία – που κρίνει ή όχι για την αυτόφωρη διαδικασία – είτε στο αστυνομικό τμήμα – που θα προβεί άμεσα σε σύλληψη. Άρα πιθανόν ο κ. Καμμένος ήθελε να προχωρήσει σε εικόνες εντυπωσιασμού αλλά και φίμωσης του τύπου.
  • Η παραβατικότητα/ εγκληματικότητα ακόμη και μέσα στα ΑΕΙ αντιμετωπίζεται από την ΕΛΑΣ – όχι μέσω συμβουλών και παραινέσεων.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=fVHxpS_daXg&feature=youtu.be