Γρίφος για την ΕΛΑΣ ο θάνατος στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας – Σήμερα η ιατροδικαστική για τον Ζακ Κωστόπουλο

Σήμερα θα εκδοθεί -κατά πάσα πιθανότητα- το πόρισμα του ιατροδικαστή, που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο 33χρονος την περασμένη Παρασκευή μπήκε σε κοσμηματοπωλείο, στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, και λίγο αργότερα έχασε τη ζωή του. Αν ο θάνατος οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σίγουρα οι κατηγορίες που έχουν έχουν απαγγελθεί σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης αναμένεται να μετατραπούν σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή ανθρωποκτονία από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον 74χρονο για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι που φέρεται να κρατούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα. Το μαχαίρι εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του.

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δεύτερου άνδρα που συμμετείχε μαζί με τον 73χρονο κοσμηματοπώλη στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος, τακτικό θαμώνα ή κάτοικο της περιοχής, καθώς φαίνεται να έχει μια οικειότητα και γνωριμία με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Παράλληλα, κινείται εσωτερική έρευνα και για να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν οι απαιτούμενες, χωρίς υπερβολές. Διαπιστώνεται ένα χτύπημα με πτυσσόμενο γκλομπ στην πλάτη του 33χρονου και στη συνέχεια ακινητοποίηση από τέσσερις αστυνομικούς για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από το χέρι. Νωρίτερα υπάρχει και ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον ρίξει και πάλι στο έδαφος, όταν κατά τη διάρκεια της επίδεσης του τραύματος στο κεφάλι ο νεαρός τον απείλησε με ένα κομμάτι γυαλί.

Η αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις, ενώ περαιτέρω φως στην υπόθεση αναμένται να ρίξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου έγινε το θλιβερό περιστατικό πολίτες έχουν αφήσει λουλούδια και κεριά.