ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Η ΔΕΥΑΔ απαντά για τον Βιολογικό Καθαρισμό – Υπαινιγμοί και απαντήσεις στην αντιπολίτευση!

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Βιολογικό Καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα, έχει γίνει μερική αποκάλυψη των δυο αγωγών που καταλήγουν στον ποταμό Πείρο, οι οποίοι διαφαίνονται να είναι παντορροϊκοί και έχει ξεκινήσει με κάμερα εσωτερικά των αγωγών έλεγχος για τον εντοπισμό διαρροών από ρήγματα.
«Αυτοί που προσφεύγουν στις αεροφωτογραφίες & στις εύκολες δημαγωγικές καταγγελίες του καναπέ για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού ας γνωρίζουν ότι τα προβλήματα λύνονται με ΠΡΑΞΕΙΣ. Όπως δρομολογήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε τους καλοκαιρινούς μήνες με τις διακοπές της ΔΕΗ στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΔ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών – όταν άλλες ΔΕΥΑ χρωστούσαν τριπλάσιες οφειλές από εμάς αλλά δεν τις ενοχλούσε κανείς – έτσι δρομολογήσαμε τόσο τις κατασκευαστικές όσο και τις λειτουργικές αστοχίες του ΒΙΟΚΑ, καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από φυσικά φαινόμενα π.χ σεισμός» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ.Χρήστος Σκάγιας και συνεχίζει : « Όταν παραλάβαμε το 2010 τον ΒΙΟΚΑ κανένας χάρτης δεν υπήρχε πουθενά για το που υπάρχουν αγωγοί. Σχεδόν όλα αχαρτογράφητα. Όλοι μιλούν για δυο αγωγούς και ενδέχεται να υπάρχει και τρίτος αγωγός. Για τις κακοτεχνίες και τα κατασκευαστικά προβλήματα που φαίνονται κατ’ αρχάς θα χρειαστούμε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να κατασκευασθεί νέος σύγχρονος αγωγός.
Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ καθώς και εξωτερικοί εργολάβοι εργάζονται πυρετωδώς καθημερινά εντοπίζουν και επιλύουν λειτουργικά προβλήματα.
Και αυτό επιβεβαιώνεται από την έκθεση αυτοψίας του κλιμακίου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού – ύστερα από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν την 20η Σεπτεμβρίου 2018 – ότι όλα τα στάδια επεξεργασίας μακροσκοπικά λειτουργούν κανονικά.
Στόχος μας είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κάτω Αχαΐας, ένα σημαντικό έργο για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την υγεία των συμπολιτών μας καθώς και τον επισκεπτών της περιοχής, να καταστεί μια πρότυπη επισκέψιμη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων» .