(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Επετείου επιστροφής της Κάρας του Πρωτοκλήτου – Η τελετή και η Δοξολογία

Ολοκληρώθηκε απόψε ο εορτασμός για τα 54 χρόνια από την επανακομιδή της Αγίας Κάρας του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, από τη Ρώμη όπου φυλασσόταν για εκατοντάδες χρόνια.

Πάτρα: Κορυρφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 54ης επετείου επιστροφής της Κάρας του Πρωτοκλήτου (Φωτο)

Στη διάρκεια του απογευματινού εορτασμού, η Αγία Κάρα μαζί με την ιερά εικόνα και απότμημα του καρπού του Αποστόλου Ανδρέου μεταφέρθηκε από το ναό στην Ιχθυόσκαλα όπου έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου.

Ακολούθως η Αγία Κάρα μεταφέρθηκε σε πλοιάριο για την από θαλάσσης μεταφορά της στο Μόλο Αγίου Νικολάου, εις ανάμνηση της λιτανευτικής επιστροφής της τιμίας Κάρας στις 26 Σεπτεμβρίου του 1964.

Κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας που ακολούθησε στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η παρουσία της Αγίας Κάρας στην Πάτρα, την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο όπου δίδαξε ο Απόστολος Ανδρέας.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τίμησε την εορτή της Επανακομιδής της τιμίας κάρας του Αγίου Ανδρέου, συμμετέχοντας στην μεγαλοπρεπή λιτανεία που πραγματοποιήθηκε στις 23/9/2018 το απόγευμα, στην Αγίου Ανδρέου, από την πλατεία Τριών Συμμάχων μέχρι την εκκλησία του Αγίου Ανδρέου.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έλαβαν μέρος είναι όλοι μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών, της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών αλλά και άλλων νεανικών ομάδων διαφόρων ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθεί βίντεο: