Σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Πλέον προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου -τις οποίες αναμένεται να φωτίσει η ιατροδικαστική έκθεση- και αυτό διότι στο πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να βγει εμφανίζονται δύο άνδρες -ο κοσμηματοπώλης και ένας ακόμη που αναζητείται από τις Αρχές- να του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, με άλλους περαστικούς να κοιτάζουν το περιστατικό αμέτοχοι.

Και δεύτερο βίντεο σοκ
Σε ένα δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται ο άνδρας αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο να δέχεται και άλλη μία επίθεση με κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο, πριν σηκωθεί -και προφανώς σε κατάσταση αμόκ- κρατώντας ένα κομμάτι γυαλί απειλήσει με αυτό όσους βρίσκονται γύρω του.

Αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιείται από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Τελικά, εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ εναντίον του κοσμηματοπώλη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

Τα αδικήματα που τον βαραίνουν πλέον είναι αυτά της της θανατηφόρας σωματικής βλάβης (κακούργημα) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα).

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του
Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την Αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμος αυτος δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Πηγή: news247.gr