Γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ; 5 συνήθεις λόγοι και διορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους ίσως παρατηρήσετε ότι δεν είστε σε θέση να κοιμηθείτε. Κάποιοι ίσως αφορούν την υγεία σας και κάποιοι άλλοι ίσως αφορούν τις καθημερινές σας συνήθειες.

1: Διατροφή
Να τρώτε ή να μην τρώτε; Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αποφεύγουν το φαγητό αργά το βράδυ για την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά ο ύπνος με άδειο στομάχι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας.
Όταν κοιμάστε με άδειο στομάχι, το σώμα σας μπορεί να σας κρατήσει ψυχικά σε εγρήγορση με πόνους πείνας. Αυτό οδηγεί σε έναν ανεπιτυχή. Όταν στερήσετε το σώμα σας από τον ύπνο, μειώνετε τις μεταβολικές σας λειτουργίες και μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στη μυϊκή μάζα. Σύμφωνα με μερικές μελέτες, ο ύπνος με άδειο στομάχι επιβραδύνει την ικανότητα του σώματός σας να μετατρέπει τις πρωτεΐνες σε μυς.

2: Ήπιες ποτό για να κλείσεις την ώρα για ύπνο
Παρόλο που το αλκοόλ θα σας κουράσει αρχικά, διακόπτει τον φυσικό κύκλο ύπνου. Το αλκοόλ τελικά παρεμποδίζει την ποιότητα του ύπνου, κάνοντας σας πιο κουρασμένο το επόμενο πρωί.

Η προφανής απάντηση είναι να μην πιείτε πριν από τον ύπνο . Ωστόσο, αν πρόκειται να έχετε ένα δύο ποτήρια κρασιού, δεν θα είναι πρόβλημα. Γενικά, το ποσό αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάζει τον ύπνο σας όσο 3+ ποτήρια κρασιού.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι πίνετε νερό πριν από τον ύπνο καθώς το αλκοόλ θα προκαλέσει αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

3: Δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε όταν πέφτετε για ύπνο
Το κεφάλι σας χτυπά το μαξιλάρι και ξαφνικά καταδύεστε σε τρία διαφορετικά επίπεδα άγχους. Προσπαθείτε να χαλαρώσετε το κεφάλι σας και να καταπολεμήσετε την ανάγκη να σκεφτείτε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σήμερα.
Όλοι μας ξυπνάμε κατά καιρούς τη νύχτα και το πρώτο πράγμα που μπαίνει στο κεφάλι μας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που ανησυχούμε. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να σταματήσετε να πάτε εκεί και να ανακατευθύνετε τις σκέψεις σας σε κάτι λιγότερο αγχωτικό.

4: Απασχολείστε με άλλα πράγματα
Είστε απασχολημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσελκύετε την τηλεόραση σας ενώ χαλαρώνετε στο κρεβάτι.. Ελέγχετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εργασίας στο tablet ή στο κινητό σας τηλέφωνο. Όλα αυτά τα σενάρια εκθέτουν τα μάτια σας στο φως. Τεχνητό ή φυσικό φως κόβει τον εγκέφαλό σας στη μείωση της μελατονίνης και διακόπτει τον φυσικό σας κιρκαδικό ρυθμό.

Απενεργοποιήστε τις οθόνες μία ώρα πριν τον ύπνο. Αυτό περιλαμβάνει; κινητά τηλέφωνα, οθόνες τηλεόρασης, ηλεκτρονικά βιβλία, βιντεοπαιχνίδια. Μπορείτε ακόμη και να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι αν εκπέμπει πολύ φως. Εάν το δωμάτιό σας είναι πολύ ηλιόλουστο, κλείστε μερικές κουρτίνες για να αποκλείσετε το φυσικό ηλιακό φως.

Εάν χρειάζεστε κάποιο είδος χαλάρωσης πριν τον ύπνο, δοκιμάστε να ακούσετε ένα βιβλίο σε κασέτα.

5: Κακός ύπνος με τον/την σύντροφο
Το ροχαλητό μπορεί να πάρει ένα βαρύ φόρο σε μια σχέση. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκείνοι που κοιμούνται δίπλα σε ένα βαρύ ροχαλητό μπορεί να χάσουν κατά μέσο όρο μια ώρα ύπνου ανά διανυκτέρευση. Αυτό το φαινόμενο έχει ονομαστεί το «σύνδρομο διέγερσης συζυγικής σύλληψης».

Εκτός από τον ύπνο σε μια άλλη κρεβατοκάμαρα, η καλύτερη προσέγγιση είναι να ενημερώσετε το σύντροφό σας για το πώς το ροχαλητό τους σας κρατάει ξάγρυπνο τη νύχτα. Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε σε μια λύση που λειτουργεί για όλους. Ορισμένες λύσεις που προτείνουν για τον σύντροφό σας αναπνέουν τις σωστές λωρίδες, αποσυμφορητικά ρινικά σπρέι, αντιισταμινικά και ένα μαξιλάρι κατά του ροχαλητό.

Πηγή: alaskasleep.com