Αψιμαχία κυβερνητικών εταίρων για τη συμφωνία των Πρεσπών

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση των κυβερνητικών εταίρων με αφορμή τη δυνατότητα υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών. «Ο κ. Κοτζιάς οφείλει την υπουργική του καρέκλα στους ΑΝΕΛ», υπενθύμισε δηκτικά προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ κ. Θ. Τοσουνίδης, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε χθες.

Μία μέρα μετά την κόντρα του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ με τον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου για τη δυνατότητα υπερψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας για το Σκοπιανό, ο κ. Τοσουνίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανήλθε με νέες αιχμηρές τοποθετήσεις:

«Με σεβασμό και προσοχή όλοι μας, όσοι μετέχουμε σε μία συγκυβέρνηση, θα πρέπει να φερόμαστε και να τοποθετούμαστε.Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝΕΛ.
Θα πρέπει λοιπόν, όταν προσεγγίζει προβλήματα, όταν θέλει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας, να είναι πολύ προσεκτικός, άλλωστε είναι ένας πολιτικός που ποτέ δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής ζητώντας τον σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες ψηφοφόρους

Κανένας δεν μπορεί επειδή το επιθυμεί ο ίδιος να βγάλει τους ΑΝΕΛ εκτός παιχνιδιού.

Ολοι – ειδικά οι προβεβλημένοι και κορυφαίοι πολιτικοί – όπως ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Μητσοτάκης, που παραδίδουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, θα πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να το ξανασκεφτούν γιατί έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την επιθυμία ενός ολόκληρου λαού.

Θα στηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση, μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου μία συμφωνία», είπε ο κ. Τοσουνίδης.

Χθες ο κ. Κοτζιάς, μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, είχε εκτιμήσει ότι «η πλειοψηφία για την έγκριση αυτής της συμφωνίας υπάρχει. Είναι και δεδηλωμένη δημόσια από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα Ποτάμι και από πολλούς μεμονωμένους βουλευτές».

Ακολούθησε επιθετική απάντηση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:

«Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα», ανέφερε ο κ.Τοσουνίδης.

Και τη χθεσινή αντιπαράθεση έκλεισε ο κ. Κοτζιάς με απάντηση μέσω συνεργατών του, οι οποίοι επισήμαιναν ότι «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».