ΠΑΤΡΑ: Επίθεση στην “ψευτοδιοίκηση” από τη ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ του Εργατικού Κέντρου

Ανακοίνωση για την αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας εξέδωσε σήμερα η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία, όπου αναφέρει πως η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει ακόμα λίγες ημέρες μπροστά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ) ενημερώνει τους εργαζόμενους και τα σωματεία – μέλη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ότι η εκδίκαση της χθεσινής αίτησης αναστολής των παράνομων αρχαιρεσιών αναβλήθηκε για τις 21 Νοεμβρίου, λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος της δικηγόρου υπεράσπισης των προσφευγόντων σωματείων.

Αυτή η αναβολή έχει ως συνέπεια την παραμονή, για λίγες εβδομάδες ακόμα, της παράνομης διοίκησης μειοψηφίας στο τιμόνι του Εργατικού Κέντρου. Για εμάς και για την πλειοψηφία των σωματείων – μελών, η σημερινή παράνομη διοίκηση του ΕΚΠ δεν τυγχάνει καμίας απολύτως αναγνώρισης, ενώ οι πράξεις και οι ενέργειες των μελών της δεν παράγουν κανένα απολύτως αναγνωρίσιμο και αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα για τους χιλιάδες (πραγματικούς) εργαζόμενους της περιοχής μας, των οποίων η συνδικαλιστική έκφραση αποκλείστηκε με βιαιότητες και τραμπουκισμούς.

Όση λάσπη, όσες μεθοδεύσεις, όσες ακρότητες κι αν επιστρατευτούν από τις μειοψηφικές δυνάμεις που προσωρινά κατέλαβαν το Εργατικό μας Κέντρο, στο τέλος η δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα και τα σωματεία θα επιβάλουν, με ειρηνικό τρόπο, αντιπροσωπευτικές εκλογικές διαδικασίες.

Το επόμενο διάστημα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ώστε να ανακτήσει την θεσμική του υπόσταση και να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στα δημοκρατικά συνδικάτα. Η παράνομη διοίκηση, τη μόνη χρήσιμη υπηρεσία που μπορεί αυτή τη στιγμή να προσφέρει στους εργαζόμενους -πέραν της λειτουργίας του ΕΚΠ ως εκπολιτιστικού συλλόγου γειτονιάς- είναι να παραιτηθεί άμεσα και να οδηγήσει το δευτεροβάθμιο όργανο της πόλης σε εκλογές, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και των εκλεγμένων αντιπροσώπων. Κάθε επιπλέον ημέρα άσκησης «(ψευτο)διοίκησης», επιβαρύνει τη θέση ενός εκάστου μέλους της προσωπικά. Καμία παράταξη, κανένα κόμμα, κανένας παράγοντας δεν θα μπορέσει στο τέλος να καλύψει τις προσωπικές τους ευθύνες.