(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Πλήθος κόσμου στην Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική εκδήλωση, στον Άγιο Ανδρέα, για τα Πρωτοκλήτεια

Παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών εξελίχτηκε χθες το βράδυ η 3η Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική εκδήλωση «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ», η οποία φιλοξενήθηκε στα προπύλαια του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών.Πρωτοκλήτεια: Πλήθος κόσμου στον Άγιο Ανδρέα (Φωτο)
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε εν όψει της εορτής της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου, σε συνεργασία του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πολιούχου Πατρών με το Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Σε αυτό το ιδιαίτερα σχεδιασμένο καλλιτεχνικό γεγονός, ακούστηκαν ύμνοι από πολυμελή Βυζαντινό Χορό Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση, Θεολόγου MATh – Λαμπαδάριου του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν παραδοσιακοί χοροί των Ελλήνων προσφύγων, από μέρη-σταθμούς όπου δίδαξε ο Απόστολος Ανδρέας. Στον Χορό συμμετείχαν εργαζόμενοι, φοιτητές και φοιτήτριες, παιδιά εργαζομένων και φίλοι του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Στην παραδοσιακή πολυμελή Ορχήστρα συμμετείχαν: Παναγιώτης Λάλεζας-τραγούδι, Τασία Βέρρα- τραγούδι, Ξένια Βέρρα- τραγούδι, Πάνος Κοτρώτσος-κλαρίνο, Ανδρέας Νιάρχος – Κρουστά, Φλογέρα, το Μουσικό σχήμα «Αρτυμα» με την Ελένη Παπαπροκοπίου στο Λαούτο και το Τραγούδι, τον Γιάννη Οικονόμου στο Βιολί και τον Βασίλη Αδαμόπουλο στα κρουστά. Επίσης την Ορχήστρα συμπλήρωναν ο Σπήλιος Πλώτας- Κλαρίνο, ο Σπύρος Σκιαδαρέσης- Τραγούδι, ο Στέφανος Μικρώνης- Τραγούδι, η Σοφία Δουκλιά- Τραγούδι, η Πένη Γεωργοπούλου- Σαντούρι, ο Αγγελος Βέρρας- Βιολί, ο Γιάννης Κοτρώτσος- Κιθάρα, ο Νάσος Βαϊσίδης- Κρουστά, ο Παύλος Ταμιωλάκης- Κρητική Λύρα και τραγούδι και ο Αντώνης Νικολαράκης- Κρητικό λαούτο.
Στα Ισοκρατήματα των Βυζαντινών Μελών ήταν ο φιλόλογος – πρωτοψάλτης Στέφανος Σκαρπέλλος, τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Εφη Αναλυτή όπως και στις αφηγήσεις μαζί με την Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Γρηγόρης Μικρώνης.