ΠΑΤΡΑ: Ο δήμος για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Πατρέων και με την ευκαιρία θύμισε στους δημότες τη θέση της δημοτικής Αρχής για τη Χρυσή Αυγή.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πέντε ολόκληρα χρόνια οι ναζιστές της Χ.Α. κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η δίκη για την δολοφονία και τα άλλα εγκλήματά τους δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τα πολλά συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τον ναζιστικό, εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε σαφή πολιτική θέση για τη Χρυσή Αυγή.
Σε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων αναφέρονται: «…. Ο εγκληματικός χαρακτήρας της «Χρυσής Αυγής» εκπορεύεται από τη ναζιστική ιδεολογία που ποτέ δεν έκρυψε…
…Αποτελεί λοιπόν καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους…».

Ως Δήμος θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, θα στηρίζουμε και θα ενισχύουμε τον αγώνα του λαού και της νεολαίας για να απομονωθούν παντού οι ναζιστές.