(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: Πέφτουν οι μπάρες στην Κάτω Αχαΐα – Δύο νέοι κόμβοι σε ΒΙ.ΠΕ και Λάππα – Ο Χ.Νικολάου στον ΣΚΑΪ 89,4

Με χειροπιαστά κερδοφόρα αποτελέσματα, από τη συμμετοχή του στη  σύσκεψη με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη (στην Αθήνα) επέστρεψε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, αφού κατάφερε μέσα από επιχειρήματα και προσεκτική ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων, ν’ αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο τμήμα που αφορά στο δήμο του.

Χωρίς τελικά να καταργείται ο επίσημος κόμβος εξόδου στο Βουρλάκι (πριν το Γομοστό), ο υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα σύνδεσης της Ολυμπίας Οδού με την έδρα του δήμου και έτσι καταργούνται οι μπάρες του αυτοκινητοδρόμου στο σημείο της Κάτω Αχαΐας, ώστε ελεύθερα να υπάρχει πρόσβαση των οδηγών στην πόλη.
Κατά συνέπεια, απομακρύνεται σημαντικά, τόσο η απομόνωση της Αχαγιάς από το νέο εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και η μεγάλη επιβάρυνση της παλαιάς εθνικής οδού από όσους θέλουν να κινηθούν προς την παραλιακή ζώνη (Νιφορέικα μέχρι Αραξο) το ίδιο και χιλιάδων τουριστών, των 1.100 εργαζόμενοι στην 116 ΠΜ Αράξου και πολλών άλλων.

Αλλαγές και μάλιστα σημαντικές, επέρχονται και στην ανυπαρξία κόμβων, σε δύο άλλα οδικά σημεία του προς κατασκευή δρόμου. Στη Βιομηχανική Περιοχή και στο Λάππα.

Ακούστε τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 0 κ. Χρήστος Νικολάου