Κρουστικά κύματα: Ο «χρυσός κανόνας» για δυνατή στύση

Έχει χαρακτηρισθεί ως ο «χρυσός κανόνας» για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Ενταγμένη στις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, έπειτα από πλήθος κλινικών μελετών, η θεραπεία με κρουστικά κύματα αποτελεί τη μόνιμη λύση για χιλιάδες άνδρες με προβλήματα στύσης.

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από την επαναστατική θεραπεία με κρουστικά κύματα;

Η πρωτοποριακή μέθοδος των κρουστικών κυμάτων απευθύνεται σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας, που προκαλείται από ανεπαρκή παροχή αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους, λόγω οργανικών βλαβών, όπως στένωση αγγείων, καρδιαγγειακή νόσος, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης κ.λπ. Ο ειδικός γιατρός, έπειτα από τον κατάλληλο έλεγχο, αποφασίζει εάν ο άνδρας που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη στύση του έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα του επιτρέψουν να ωφεληθεί περισσότερο από τη θεραπεία με κρουστικά κύματα.

«Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η χρήση των κρουστικών κυμάτων σε συγκεκριμένα σημεία του πέους, ενεργοποιεί μηχανισμούς αγγειογένεσης, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ροής του αίματος», τονίζει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας. «Η δημιουργία των νέων αυτών αγγειακών κλάδων βελτιώνει σταδιακά τη λειτουργία της στύσης, σε ό,τι αφορά τόσο τη διάρκεια όσο και τη σκληρότητά της.«

Η πρωτοποριακή θεραπεία των κρουστικών κυμάτων εμπλουτίζεται με καινοτόμες ιδέες που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα. Με δύο πατενταρισμένες τεχνολογίες, το σύστημα ED1000 είναι εκείνο που υπερέχει. Διαθέτει μεγάλη ζώνη εστίασης των κυμάτων, κάτι το οποίο σημαίνει ανώδυνη θεραπεία και μεγάλη περιοχή κάλυψης καθώς και τεχνολογία αυτόματης σταθεροποίησης της έντασης των παλμών με σταθερή πίεση κύματος καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της κεφαλής, με σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τον ασθενή.

Το σύστημα κρουστικών κυμάτων ED1000 θεωρείται ως το πλέον αποτελεσματικό, με την πληρέστερη και πλέον τεκμηριωμένη βιβλιογραφία καθώς και παρουσίαση νέων κλινικών μελετών στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια (ESSM, EAU, AUA).

Πώς εφαρμόζονται τα κρουστικά κύματα;

  • Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται εξωτερικά.
  • Ο ασθενής ξαπλώνει άνετα στο εξεταστικό κρεβάτι και ο ειδικός γιατρός με το σύστημα παραγωγής κρουστικών κυμάτων, διοχετεύει μια σειρά από κρουστικούς παλμούς στο πέος του ασθενούς. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής αισθάνεται μόνο ελαφρές, ανώδυνες δονήσεις στο πέος του.
  • Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.
  • Τα νέα πρωτόκολλα θεραπείας είναι εξ ίσου αποτελεσματικά και επιλέγονται ανάλογα τις ανάγκες του ασθενή, τη σοβαρότητα της πάθησης αλλά και τη δυνατότητα προσέλευσης στο ιατρείο.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεδριών με κρουστικά κύματα, οι ασθενείς μπορούν σε ποσοστό 80% να έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές, χωρίς να χρειάζονται φάρμακα ή ενέσεις. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι, ως αποτέλεσμα της αγγειογένεσης, παρατηρείται αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140%.

Η εισαγωγή των κρουστικών κυμάτων στην Ανδρολογία έχει αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν τα συμπτώματα (π.χ με χάπια, ενδοπεϊκές ενέσεις). Τα κρουστικά κύματα όμως αντιμετωπίζουν το αίτιο, δημιουργώντας νέα αγγεία και προσφέροντας μόνιμο αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματα των κρουστικών κυμάτων, όπως επισημαίνει ο  χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, Κωνσταντίνος Ρόκκας είναι πολλά:

  • Η εφαρμογή της μεθόδου γίνεται στο ιατρείο, είναι απλή, μη επεμβατική, δεν απαιτεί αναισθησία, είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες.
  • Τα κρουστικά κύματα συμβάλλουν ουσιαστικά και στην πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας καθώς μπορούν να εφαρμοστούν και σε άνδρες μέσης ηλικίας που ενώ δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα, θα ήθελαν να έχουν μια καλύτερη στύση και μακροπρόθεσμα.
  • Σημαντικότερο απ’ όλα όμως, είναι ότι τα κρουστικά κύματα μπορούν να αποτελέσουν μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

12366154 10207791673016999 6822157589757510349 oΡΟΚΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ – ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ