Μπορούμε καλύτερα, για την Ελλάδα που αξίζουμε!

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν, απλώς, ο καθιερωμένος λόγος που εκφωνεί κάθε χρόνο ο εκάστοτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας.

Ήταν μια ισχυρή προτροπή προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ότι μπορούμε να ανοικοδομήσουμε μαζί την Ελλάδα που αξίζουμε!

Μια προτροπή, που συνοδεύτηκε από την κατάθεση ενός συγκεκριμένου και τεκμηριωμένου σχεδίου για την ανόρθωση της πατρίδας μας και την πορεία της σε μια νέα εποχή. Ενός σχεδίου που συνιστά κι ένα όραμα για τη χώρα μας, η οποία πρέπει να «τρέξει», ώστε να προλάβει το μέλλον.

Αλλά για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει πρωτίστως να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Και ποια είναι αυτά; Μα ότι η πατρίδα μας μπορεί και πρέπει (με τη συνδρομή όλων μας) να γίνει κυρίως ένα σύγχρονο και κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, στο οποίο η αξιοκρατία και η ισονομία δεν θα είναι ζητούμενα, αλλά κοινώς αποδεχόμενες έννοιες, θεμέλια μιας συντεταγμένης πολιτείας.

Θέλουμε μια Ελλάδα που θα επιβραβεύονται οι καλύτεροι και θα βοηθούνται οι αδύνατοι. Θέλουμε μια Ελλάδα στην οποία θα είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα η εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και πλήρη κατοχυρωμένα τα ασφαλισμένα δικαιώματα του πολίτη, εννοείται και με τη δική του επιλογή και συμμετοχή.

Κι αυτά θα είναι δεδομένα, διότι η χώρα θα έχει υποστεί προηγουμένως ένα καλώς εννοούμενο αναπτυξιακό σοκ, το οποίο θα έχει επέλθει κυρίως με την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσουν μέσω των (μειωμένων) εισφορών τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ως Νέα Δημοκρατία απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλη την κοινωνία ώστε να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας, στην οποία θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας. Διότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε, επιτέλους, στις δυνατότητες μας. Διότι εμείς οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα.

 

Του Θανάση Νταβλούρου