(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η Ολομέλεια της Κίνησης «Πρόταση» στα 30 χρόνια δράσης

Η Ολομέλεια της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας ακόμα σχολικής χρονιάς, στην 30χρονη συνεχή προσπάθεια του φορέα στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στην βελτίωση του ατομικού και συλλογικού τρόπου ζωής στην πόλη μας.

 

Κεντρικός στόχος των ολομελειών της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» είναι η αξιοποίηση όλων των δεδομένων από την χρονιά που πέρασε και η διαμόρφωση ενός σχεδίου προγραμμάτων και δράσεων για την επόμενη χρονιά που θα συμβάλλουν σε προσωπικές και συλλογικές εξελίξεις. Στην ολομέλεια του Ιούνη 2018 τέθηκαν οι βασικές ανάγκες της κοινότητας που μας απευθύνθηκαν ως αιτήματα και οι δυνατότητες της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» να καλύψουν αυτές τις ανάγκες μέσω των ομάδων εθελοντών και των προγραμμάτων που υλοποιούνται. Στην χθεσινή ολομέλεια του Σεπτεμβρίου, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, των εκτιμήσεων της Επιστημονικής Επιτροπής και του Δ.Σ, διατυπώθηκαν προτάσεις που αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και ζυμώσεων με τους εθελοντές μέλη του φορά.

 

Οι τομείς έργου που υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν στην «ΠΡΟΤΑΣΗ» φέτος είναι: η πρόληψη στην οικογένεια, η πρόληψη σε παιδιά και εφήβους, η προώθηση της κοινωνικής δικτύωσης στην γειτονιά, η αναζήτηση τρόπων και μέσων στήριξης του φορέα και η συμβολή στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και ψυχαγωγίας.

Με βάση αυτές τις προτεραιότητες που αποτελούν προτεραιότητες του φορέα για πολλά χρόνια αλλά με πολλά νέα στοιχεία, διαμορφώνονται εκ νέου οι ομάδες των εθελοντών, οι οποίοι επέλεξαν που θέτουν την εθελοντική τους προσφορά στην διάθεση του φορέα. Παράλληλα καλούν και όλους τους πολίτες της Πάτρας που θα ήθελαν να συμβάλλουν εθελοντικά στην πρόληψη, να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλ. 2610-451790.