ΠΑΤΡΑ: Τέλος προθεσμίας, σήμερα, για προκηρύξεις μεταπτυχιακών στο ΤΕΙ

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει και λειτουργεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών» και ειδικεύσεις: (α) Ευφυή Κυβερνοσυστήματα και Υπηρεσίες, (β) Προηγμένες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και (γ) Αναλυτική των Επιχειρήσεων και της Επιστήμης των Δεδομένων (απόφαση 13926 Συγκλήτου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΦΕΚ 1753/Β/17.05.2018).

 

1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Το Π.Μ.Σ. «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής & Επικοινωνιών» έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη τεχνολογιών, μοντέλων και μεθόδων οι οποίες αναφέρονται στην αποδοτική διαχείριση και επεξεργασία των δεδομένων μεγάλου όγκου, την εξαγωγή της γνώσης και την υποβοήθηση λήψης αποφάσεων σε κρίσιμους εθνικούς και περιφερειακούς τομείς και ειδικότερα στα σύγχρονα κυβερνοσυστήματα, στην εκπαίδευση και στις επιχειρήσεις – οργανισμούς. Επίσης δίνεται έμφαση στην εξοικείωση και εφαρμογή της επιχειρηματικότητας και ανοικτής καινοτομίας. Πιο αναλυτικά, το Π.Μ.Σ. αποσκοπεί στην ανάπτυξη, παραγωγή και μετάδοση γνώσεων, τεχνογνωσίας, μεθοδολογιών, λειτουργικών εργαλείων και ερευνητικών αποτελεσμάτων στα επιμέρους επιστημονικά πεδία των ειδικεύσεων: (α) Ευφυή Κυβερνοσυστήματα και Υπηρεσίες, (β) Προηγμένες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και (γ) Αναλυτική των Επιχειρήσεων και της Επιστήμης των Δεδομένων.

 

2. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Ο αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ. ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) φοιτητές.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής και συγκεκριμένα πτυχιούχοι:
(α) Πολυτεχνείων, Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Θετικών Επιστημών, Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής,
(β) Τμημάτων Τ.Ε.Ι. των οποίων το αντικείμενο είναι συναφές με το αντικείμενο της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Πληροφορικής, της Ηλεκτρονικής, των Δικτύων, των Τηλεπικοινωνιών, της Διοίκησης και Οικονομίας.
Καθ’ υπέρβαση του συνολικού αριθμού των εισακτέων μπορούν να γίνουν δεκτοί και απόφοιτοι άλλων Σχολών και Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής ή της ημεδαπής που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, σε ποσοστό 20%. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ώστε να καλυφθεί και ο αριθμός θέσεων των κατηγοριών, εφ’ όσον δεν υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι της κατηγοριών αυτών.
Υποψήφιοι μπορούν να είναι και φοιτητές προπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο υποχρεωτικής φοίτησης και οι οποίοι θα προσκομίσουν βεβαίωση περάτωσης των μαθημάτων τους από το οικείο Τμήμα στο οποίο φοιτούν μέχρι τέλος της περιόδου εγγραφών στο Π.Μ.Σ..
Στο Π.Μ.Σ. γίνεται δεκτός κι ένας (1) υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) που πέτυχε στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστικού αντικειμένου του Π.Μ.Σ. κι ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του Ελληνικού Κράτους. Με απόφαση της Συνέλευσης ο αριθμός των υποτρόφων μπορεί να αυξάνεται.
Τα μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., καθώς και Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. που πληρούν τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Σπουδών και το αντικείμενο του τίτλου σπουδών τους και του έργου που επιτελούν στο Ίδρυμα είναι συναφές το αντικείμενο του Π.Μ.Σ., μπορούν μετά από αίτησή τους να εγγραφούν ως υπεράριθμοι, και μόνο ένας κατ’ έτος στο παρόν Π.Μ.Σ.

 

3. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2018. Η αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://smart-ict.cied.teiwest.gr/ επιλογή ΑΙΤΗΣΗ. Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται και έντυπα (υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο στην Γραμματεία), μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

 

4. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Εντός της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν στη Γραμματεία τα εξής:
(α) Ηλεκτρονική αίτηση, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ., εκτυπώνεται από τον υποψήφιο και υποβάλλεται και σε έντυπη μορφή μαζί με τα λοιπά υποβαλλόμενα δικαιολογητικά,
(β) Βιογραφικό σημείωμα,
(γ) Σύντομη έκθεση ενδιαφερόντων, στην οποία αναφέρονται τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου και μια τεκμηρίωση των λόγων για τους οποίους ενδιαφέρεται ο υποψήφιος για το Π.Μ.Σ.,
(δ) Αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος πρώτου κύκλου σπουδών,
(ε) Αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών,
(στ) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ (όπου απαιτείται),
(ζ) Αναγνωρισμένους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (εάν υπάρχουν),
(η) Αποδεικτικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2),
(ι) Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές,
(ια) Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν),
(ιβ) Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν) και
(ιγ) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
Αλλοδαποί που υποβάλλουν αίτηση για μεταπτυχιακές σπουδές καταθέτουν στη Γραμματεία επικυρωμένα και μεταφρασμένα από τις κατά τόπους προξενικές αρχές, πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών. Τα πιστοποιητικά και οι τίτλοι διαβιβάζονται στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ισοτιμία και αντιστοιχία και μετά την επιστροφή τους στο Τμήμα γίνεται η οριστική αποδοχή του ενδιαφερόμενου. Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα, υποβάλλονται σε φάκελο και φέρουν σχετική αρίθμηση. Η ηλεκτρονική αίτηση εκτυπώνεται και υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο και υποβάλλεται στη Γραμματεία σε έντυπη μορφή μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, εντός της προθεσμίας.

 

5. ΤΕΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ
Το Π.Μ.Σ. λειτουργεί χωρίς την καταβολή τελών φοίτησης από τους φοιτητές.

 

6. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Αντίρριο, ΤΚ 30020, Ελλάδα
Τηλέφωνο: (+30) 26340 38566, Fax: (+30) 26340 29667