(Φωτο)-Ο Μανγκούτ απειλεί Χονγκ Κονγκ και Κίνα

Μετά το καταστροφικό του πέρασμα από τις Φιλιππίνες, ο σούπερ τυφώνας Μανγκούτ κατευθύνεται προς το Χονγκ Κονγκ και τις δυτικές ακτές της Κίνας. Στους 25 ο αριθμός των νεκρών, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Δεκατρείς άνθρωποι αγνοούνται.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν από κατολισθήσεις και μετακινήσεις λάσπης, ενώ, σύμφωνα με τον Φράνσις Τολεντίνο, επικεφαλής του Οργανισμού αντιμετώπισης καταστροφών, οι περισσότερες κατολισθήσεις σημειώθηκαν αφού είχαν γυρίσει οι πολίτες στα σπίτια τους.

AP Photo

Ο Μανγκούτ θεωρείται ο πιο ισχυρός τυφώνας που χτύπησε την περιοχή φέτος με την ταχύτητα των ανέμων να φθάνει έως και τα 200 χλμ ανά ώρα.

Το Χονγκ Κονγκ έχει ανεβάσει την κατάσταση συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο τη στιγμή που τεράστια κύματα χτυπούν τις ακτές, ενώ ήδη κάποιοι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

AP Photo

Δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς το αεροδρόμιο της περιοχής ακύρωσε τις περισσότερες πτήσεις.

Η Κίνα έχει ήδη δώσει εντολή σε περίπου 6.000 πλοία να επιστρέψουν στα λιμάνια και έχει εκκενώσει χιλιάδες εργάτες από πλατφόρμες πετρελαίου.

AP Photo