Απονομή μεταλλίου στον διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικό, Θεόδωρο Κουρεντζή-Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αποδέκτης μια σημαντικότατης τιμής θα γίνει ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου του Περμ και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, Θεόδωρος Κουρεντζής, με απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου, θα λάβει το μετάλλιο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα.

Η απονομή του μεταλλίου θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου σε μια τιμητική δεξίωση στο κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, από τον Έλληνα Πρέσβη μας, Ανδρέα Φρυγανά.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΡΕΝΤΖΗΣ - ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως, εδώ και χρόνια, ο Θόδωρος Κουρεντζής έχει λάβει τιμητικά από το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τη ρωσική υπηκοότητα, ενώ το Κρεμλίνο του έχει απονείμει προ δεκαετίας το Παράσημο της Φιλίας.

Με την ίδια απόφαση της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, το μετάλλιο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα θα απονεμηθεί επίσης στη σπουδαία συγγραφέα και μεταφράστρια, Σόνια Ιλίνσκαγια, για τη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Ρωσία.