ΠΑΤΡΑ: Πανηγυρίζει, σήμερα, το γυναικείο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Σήμερα  14 Σεπτεμβρίου, που η εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Πατρών απέναντι από το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο, κάτω από το Γηροκομειό. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι καλόγριες του μοναστηριού τιμούν με σεβασμό και μεγαλοπρέπεια την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή και για έναν επιπλέον λόγο που έχει να κάνει με έναν συμβολισμό και ένα θαύμα που έχει γίνει στον περίβολο του μοναστηριού.

Όπως λέγεται, στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’60 βρέθηκε στον κορμό ενός πεύκου χαραγμένο το σχήμα του ζωοποιού Σταυρού του Ιησού Χριστού και το τμήμα αυτό του ξύλου φυλάσσεται πλέον σε εικόνα που τίθεται για προσκύνημα από τους πιστούς στο μοναστήρι.

Το παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού ανηγέρθη το 1982 προς τιμήν ακριβώς της ευρέσεως του αχειροποίητου Βυζαντινού Σταυρού, όπου βρίσκεται θεϊκώς χαραγμένος σε τεμάχιο ξύλου πεύκου, και είχε εγκαινιαστεί από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο το 1986.

Το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7 θα αρχίσει ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεστεί η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στον τόπο της εύρεσης Σταυροσχήμου Ξύλου στον κορμό του δέντρου και θ΄ακολουθήσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος, υπό του Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Κωτσάκη.

Τέλος το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.30 θα τελεστεί μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος από τον αρχιμανδρίτη π. Ιωσήφ Μήλια και θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.