H γκάφα του πρίγκιπα Γουίλιαμ: Πώς κάλυψε την αμηχανία και το λάθος του

Μια γεύση από Ιαπωνία πήρε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ο οποίος βρέθηκε στα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου Japan House στο Κένσινγκτον του Λονδίνου, κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Χαλαρός και ευδιάθετος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κάθησε στο τραπέζι και έκανε εξάσκηση για το πώς χρησιμοποιούνται τα  chopsticks.

Κάποια στιγμή έκανε τη λάθος ερώτηση: «Εσείς παιδιά έχετε φάει πολύ κινέζικο φαγητό;» τους ρώτησε, για να ακολουθήσει μια αμήχανη παύση. «Συγνώμη, ιαπωνικό φαγητό. Έχετε φάει πολύ ιαπωνικό φαγητό;» είπε στα παιδιά.

Η αμήχανη στιγμή του Γουίλιαμ καταγράφηκε σε βίντεο.

 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι εβδομάδες, που ένας Βρετανός εκπρόσωπος μπερδεύει τις δύο χώρες, οι οποίες είναι αντίπαλες από την εποχή της κατάληψης της Ιαπωνίας από την Κίνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε διαμάχη για τα αμφισβητούμενα εδάφη.

Τον Ιούλιο, ο νεοεκλεγείς Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, προσπάθησε να εντυπωσιάσει τους αξιωματούχους στο Πεκίνο, μιλώντας για την Κινέζα σύζυγό του, αποκαλώντας την γιαπωνέζα, σε μια ντροπιαστική στιγμή στην πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό.