(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Επίσκεψη Δημάρχου στον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα – Σύντομα στο Παράρτημα

Επίσκεψη στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαο Οικονομόπουλο πραγματοποίησε σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.
Η συνάντηση αποτέλεσε αφορμή για να συζητηθούν λεπτομέρειες της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας μεταξύ των δύο πλευρών απόφασης, για την ίδρυση και λειτουργία νέου Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Κ. Αχαΐα, έδρα του Δήμου, και να διαπιστωθεί η από κοινού στόχευση για έναρξη λειτουργίας σε σύντομο χρόνο.
Ο κ. Οικονομόπουλος ανακοίνωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία, επισημαίνοντας πως η εξέλιξη θα έχει την ιδιαίτερη σημασία της, τόσο για τον ίδιο τον Ε.Ε.Σ., όσο όμως και για τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου ότι η Δυτική Αχαΐα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους, σε πληθυσμό και έκταση, Δήμους της Αχαΐας και βρίσκεται σε κομβικό σημείο, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και την Πάτρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολάου αφού ευχαρίστησε τον κ. Οικονομόπουλο για την απόφασή του να ιδρύσει νέο Περιφερειακό Τμήμα στην περιοχή, τόνισε ότι το νέο αυτό Τμήμα θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της χώρας, έτσι ώστε με την έμπρακτη συνδρομή των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων στις προσπάθειες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η έννοια του Εθελοντισμού να επεκταθεί περαιτέρω και να αγγίξει μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες.