ΠΑΤΡΑ: Σύμπραξη επαγγελματικών φορέων και Εκπαίδευσης, για τη μαθητεία στο ΕΠΑΛ

Χθες έγινε η ημερίδα στο Επιμελητήριο Αχαϊας για τη Μαθητεία στο Επαγγελματικό Λύκειο, την Εκπαίδευση στην Εκπαιδευτική Δομή και στο Χώρο Εργασίας. Εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων που συμμετέχουν, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν από το βήμα του επιμελητηρίου, για την αναγκαιότητα της κατάρτισης μετά το λύκειο, ειδικότερα σε χώρους όπου η θεωρία γίνεται πράξη.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας συμπράτουν για να προάγουν τη μαθητεία στο Επαγγελματικό Λύκειο και Εκπαίδευση στην Εκπαιδευτική Δομή όπως επίσης και στο χώρο της εργασίας.

Οι απόφοιτοι μέσω εξετάσεων πιστοποίησης, θα λαμβάνουν πτυχίο επιπέδου 5 (ένα “σκαλί” κάτω από πτυχίο επιπέδου ΤΕΙ) ενώ θα κάνουν 4 ημέρες πρακτική σε επαγγελματικούς χώρους και μια ημέρα θεωρία σε εκπαιδευτική δομή.