Θα διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου της Δυτικής Αχαΐας

Δημότες της Δυτικής Αχαΐας,

 

Οι δημοτικές εκλογές το Μάιο του 2019, σηματοδοτούν το κλείσιμο της «Καλλικρατικής» μεταρρύθμισης και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας, αυτής του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διέρχεται δομική κρίση, αφού η συνεχιζόμενη έλλειψη πόρων, η δαιδαλώδης νομοθεσία και η γραφειοκρατία, ο σφιχτός εναγκαλισμός της Κεντρικής Διοίκησης αλλά και τα φαινόμενα διαφθοράς και ανικανότητας οδηγούν στο κοινώς αποδεκτό συμπέρασμα πως η Αυτοδιοίκηση δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στο ρόλο της.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο νεότερο ελληνικό κράτος αντιμετωπίστηκε πάντοτε με επιφύλαξη και καχυποψία και δεν έφθασε ποτέ να γίνει ο εκφραστής της τοπικά οργανωμένης πολιτικής κοινωνίας και ένα πραγματικό κέντρο τοπικής αυτοκυβέρνησης.
Ο Δήμος μας, φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση και βρίσκεται σε τέλμα και αδιέξοδο, μακριά από τις ανάγκες του δημότη και τις προκλήσεις της εποχής. Η περιοχή μας, η Δυτική Αχαΐα, είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες, διαθέτοντας μια εξαιρετική προίκα αφού στην επικράτειά της υπάρχουν ο θαλάσσιος πλούτος του Πατραϊκού και του Ιονίου, ο εύφορος κάμπος, η ΒΙ.ΠΕ., ο αερολιμένας Αράξου, μια πλειάδα από αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, εξαιρετικές παραλίες και περιοχές με φυσικό κάλος, το ψαροχώρι των Αλυκών, η εγγύτητα στην Αρχαία Ολυμπία και στην πόλη της Πάτρας και το λιμάνι της, ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο, εξαιρετικοί οικισμοί και η πρωτεύουσά της, η Κάτω Αχαΐα, εμπορικό και διοικητικό κέντρο του Δήμου, με πανάρχαια ιστορία. Η προίκα υπάρχει. Η αξιοποίησή της παραμένει ζητούμενο αφού δεν έχουμε ΟΡΑΜΑ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

 

Παράλληλα και σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, στην ύδρευση, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στην αγροτική οδοποιία, στην αποχέτευση, στην παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές δομές αλλά και στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η ύδρευση από το φράγμα Πείρου, η διαχείριση των απορριμμάτων, η επέκταση του φράγματος του Πηνειού, ο σιδηρόδρομος, ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου, η βελτίωση του Αεροδρομίου του Αράξου, η διάβρωση των ακτών, η εφαλμύρωση των υπόγειων υδάτων και τόσα άλλα είναι μια πρόκληση και παράλληλα απαίτηση για ανάπτυξη, προοπτική και ορθολογικές λύσεις προς όφελος του Δημότη.

 

Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε και ανδρωθήκαμε σε αυτόν τον Τόπο με αρχές και αξίες έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε με ΟΡΑΜΑ για να τον ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
Όλα τα παραπάνω αλλά και η κραυγαλέα διαχειριστική ανεπάρκεια, η απουσία οργανωμένης δημοτικής δράσης με σαφές και συνεκτικό σχέδιο, η αδιαφάνεια, η αποκλειστική έγνοια για δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίες, η εξυπηρέτηση των ημετέρων και όλα αυτά που οδηγούν την κοινωνία μας προς τα πίσω, απογοητεύουν και απομακρύνουν τους Δημότες και ειδικότερα τους νέους από την πολιτική και την ενασχόλησή τους με τα κοινά, με οδήγησαν στη μεγάλη απόφαση.
Την απόφαση να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου της Δυτικής Αχαΐας, θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση σας στις εκλογές του Μαΐου.
Για να υλοποιήσουμε το ΟΡΑΜΑ μας συναντηθήκαμε δημότες από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, δημότες με διαφορετικές ιδεολογίες και κομματικές ταυτότητες, δημότες με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και νέοι ανήσυχοι Δημότες, που με ανιδιοτέλεια και ειλικρινή διάθεση, με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και των εφαρμογών της, θέλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας για το καλό του Τόπου μας.
Από σήμερα, οι συνεργάτες μου και εγώ, ανοίγουμε μια μεγάλη συζήτηση με την κοινωνία, προκειμένου, ακόμα και μέσα στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες, να βάλουμε τις βάσεις για έναν καινούργιο Δήμο και να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον Τόπο μας τα τελευταία σαράντα και πλέον χρόνια.
Βασικός μας στόχος είναι ένας Δήμος ανοιχτός σε όλους, φιλικός και αλληλέγγυος, όπου όλοι οι δημότες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Να νιώθουν ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους και νοιάζεται γι’ αυτούς! Να αγωνιστούμε για μια Τοπική Αρχή που θα απαντά άμεσα στα προβλήματα της καθημερινότητας με διαφάνεια μακριά από παλαιοκομματικές τακτικές, με κανόνες που θα ισχύουν για όλους, με αξιοκρατία και προτεραιότητες που θα λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα από κομματικές δεσμεύσεις και σκοπιμότητες. Για ένα Δήμο που θα εγγυάται την ισοπολιτεία και την ισονομία όλων των δημοτών, που θα τοποθετεί πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των δημοτών, που θα επενδύει στη παιδεία και τον πολιτισμό, θα υπερασπίζεται το περιβάλλον και θα στοχεύει στην ανάπτυξη.
Τελειώνοντας θα ήθελα με αυτήν εδώ την ανακοίνωση να απευθύνω ένα κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις του Δήμου μας προκειμένου όλοι μαζί στα πλαίσια μιας προγραμματικής σύγκλισης, με σύνεση, ωριμότητα και αρχές να εναντιωθούμε στην μίζερη πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής, να συζητήσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Δυτικής Αχαΐας και να δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις.

 

Σπύρος Ν. Μυλωνάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δυτικής Αχαΐας