Ανάγκη στήριξης των μονάδων παροχής υγείας της Δυτικής Ελλάδας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Θέμα: «Άμεση στελέχωση ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα»
Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου Πάτρας συνεχίζουν να αυξάνονται. Πρόσφατα, έληξε η σύμβαση του μοναδικού ρευματολόγου και ακολουθεί σε λίγες μέρες η σύμβαση του καρδιολόγου που καλύπτει την απογευματινή βάρδια, ενώ αναμένεται και η συνταξιοδότηση του μοναδικού δερματολόγου του Κέντρου Υγείας. Επιπλέον, η μία από τις τρεις μικροβιολόγους του εργαστηρίου μετακινείται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Παρά τα ιατρικά κενά και τις ελλείψεις σε ορισμένες ειδικότητες, έχει δοθεί εντολή να αντιμετωπίζονται και όλα τα έκτακτα περιστατικά.
Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού, συνεχίζουν και τα προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων, με το ακτινολογικό μηχάνημα να βρίσκεται για ακόμα μία φορά εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης.
Έχουμε τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη στήριξης των μονάδων παροχής υγείας της Δυτικής Ελλάδας. Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την περίθαλψη και νοσηλεία των πολιτών, οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση του συστήματος υγείας.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την πλήρη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αγίου Αλεξίου;
2. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει το Υπουργείο προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ