ΠΑΤΡΑ: Ένταση στον Γλαύκο για το αποτεφρωτήριο νεκρών – Εξώδικα και μηνύσεις από κατοίκους και συλλόγους

Με εξώδικα ακόμα και με μηνύσεις απειλούν πλέον ανοικτά, οι σύλλογοι, κάτοικοι και επιχειρήσεις από τις νότιες συνοικίες της Πάτρας, στην περίπτωση που δοθεί οριστική έγκριση για την χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο ΒΙΟΠΑ Γλαύκου.
Στη σκιά των πρόσφατων εξελίξεων, που αφορούν την έγκριση που πρέπει δοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την αρμόδια επιτροπή, οι σύλλογοι της περιοχής, κάτοικοι ακόμα και εκπρόσωποι του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ και εγκατεστημένων επιχειρήσεων, συναντήθηκαν χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Δεμενίκων και αποφάσισαν να κινηθούν δυναμικά από εδώ και στο εξής, για να αποτρέψουν την επένδυση του Δήμου Πατρέων.
Αυτή την περίοδο μελετάται η αλλαγή χρήσης γης του σχεδίου πόλης στο ΒΙΟΠΑ, προκειμένου ο χώρος που προοριζόταν για την δημιουργία Βιολογικού Καθαρισμού, να γίνει Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.
Το θέμα προς το παρόν έχει «παγώσει» στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θέλει να μπλοκάρει τα σχέδια του δήμου.
Οι κάτοικοι και οι φορείς, με βάση τις αποφάσεις που έλαβαν χθες το βράδυ, απειλούν ακόμα και με μηνύσεις οποιοδήποτε μέλος της επιτροπής, αλλά και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην περίπτωση που δώσουν «πράσινο φως» για το αποτεφρωτήριο.
Στην χθεσινή σύσκεψη έλαβαν μέρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, Ανδρέας Φίλιας και Νίκος Τζανάκος, ο πρόεδρος και σύσσωμο του ΔΣ του Συλλόγου Δεμενίκων Αντώνης Γκόλφης που διοργάνωση τη συνάντηση, η Ιωάννα Θεοδωροπούλου και η Αναστασία Τζούρα εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος του ΚΥ Χαλανδρίτσας, η Αννα Δενδρινού από τον Σύλλογο Νεάπολης, η Θεοδώρα Κοτσοπούλου από τον Σύλλογο Σαραβαλίου, η Γεωργία Βαρβαρέσου πρόεδρος του Συλλόγου Ιτεών, ο Αντώνης Δημητριάδης από τον Σύλλογο Κρύας Ιτεών, ο Ανδρέας Σπηλιόπουλος από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιτεών, η Θεοδώρα Μπούμπαλα από τον Σύλλογο Μεταμόρφωσης Σωτήρος, ο Γιώργος Κυπριανός πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμόρφωσης Σωτήρος Εγλυκάδος, τα μέλη του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου Χρήστος Γιαννίκας, Μαρία Ηλιοπούλου και Θύμιος Διαμαντόπουλος, οι εγκατεστημένοι επιχειρηματίες Ζώης Αθανασόπουλος και Νίκος Παπαϊωάννου και ο κ. Σπηλιόπουλος από το «Φωτεινό Αστέρι».