Παραπληροφόρηση ή ανόητη εμπάθεια!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ
ΣΗΜΕΙΟ …….. παραπληροφόρησης ή ανόητης εμπάθειας!
Κ. Υπουργέ ,
σύντροφε Ανδρέα ,

Με αφορμή , απάντησή σας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαίας κ. Ι. Φωτήλα , με θέμα το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου , βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω δημόσια , ότι οι πολιτικοί σας συνεργάτες στον ΕΟΠΥΥ , δε σας ενημερώνουν σωστά και σας αποκρύπτουν την αλήθεια , μάλλον σκόπιμα.
Σας έχω ενημερώσει ,για το bullying που υφίσταμαι ως υπάλληλος φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Αιγίου….. Το τελευταίο έγγραφο που έλαβα από τον ΕΟΠΥΥ με ερώτημα < ποιός μου έδωσε άδεια να δώσω συνέντευξη και να ενημερώσω τους πολίτες … > , η απάντησή μου είναι , η Δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Μια προφορική ασάφεια , που κυκλοφορεί τα τελευταία δύο χρόνια στους διαδρόμους της υπηρεσίας , για το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου και την μοναδική υπάλληλο φαρμακείου που υπηρετεί εκεί , με έκαναν να ζητήσω ενημέρωση με έγγραφό μου στη ΠΕΔΙ Αχαίας , στις 3-3-2017 , και να ερωτώ σε ποιό τμήμα υπηρετώ , ποιές είναι οι αρμοδιότητές μου και αν έχει αλλάξει κάτι να ενημερωθώ αρμοδίως… απάντηση δεν έλαβα ποτέ!!! Να σημειώσω ότι βεβαίωση της υπηρεσίας στις 6-11-2015 , με αναφέρει υπάλληλο φαρμακείου τοποθετημένη στη ΠΕΔΙ Αχαίας και συγκεκριμένα στο φαρμακείο Αιγίου.
Κ. Υπουργέ
Ποιός κανονισμός ( ΕΚΠΥ ) ΕΟΠΥΥ , ποιό οργανόγραμμα , προβλέπει σημεία διανομής φαρμάκων με ποιές αρμοδιότητες και που περιγράφονται ( νόμοι , εγκύκλιοι κ.α );;
Οι επαγγελματίες υγείας , υπάλληλοι φαρμακείων – βοηθοί φαρμακείου με ποιά αρμοδιότητα και που περιγράφονται ως εργαζόμενοι σε σημεία… του ΕΟΠΥΥ;;;
Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ πως θα βρουν τα σημεία … οι ασθενείς αφού δεν υπάρχει καμία ανφορά , φυσικά ούτε για την Αιγιάλεια;;;
Ένα χρόνο τώρα υπάρχει νέο αίτημα του συναδέλφου φαρμακοποιού και προτάσεις του , για να μετατεθεί από το φαρμακείο της Πάτρας , ( όπου υπηρετούν 9 φαρμακοποιοί…), στο μη αυτόνομο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου;;
Με έγγραφά μου , έχω ενημερώσει τακτικά την υπηρεσία , ότι το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου πρέπει να γίνει αυτόνομο , με το να τοποθετηθεί φαρμακοποιός . Οι 400 περίπου ασθενείς που εξυπηρετώ και άλλοι τόσοι που πηγαίνουν στο φαρμακείο της Πάτρας , γιατί πρέπει να πάρουν άμεσα τα φάρμακά τους , η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση ( από Δερβένι Κορινθίας , Καλάβρυτα μέχρι Λαμπίρι …) , η αυξημένη κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο με επισκέπτες , το κόστος μετακίνησης , οι δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα , ένας Δήμος Αιγιάλειας περίπου 50.000 κατοίκων , δε μπορεί να μην έχει σωστή φαρμακευτική κάλυψη για ασθενείς με ιδιαίτερα βαριά νοσήματα και το σημαντικότερο είναι ένα πρόβλημα που δεν θέλει οικονομικούς πόρους για να λυθεί !!!
Η δημιουργία αποκεντρωμένου γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών , φυσικά και είναι απαραίτητο αλλά δεν έχει καμία σχέση με φάρμακα και φαρμακείο , άλλες είναι οι αρμοδιότητες του γραφείου ( διοικητικές ).
Κ. Υπουργέ
Κάτω από αντίξοες υπηρεσιακές συνθήκες , χωρίς ηλεκτρονικό υπολογιστή ( η ΠΕΔΙ Αχαίας πριν μερικούς μήνες , αντικατέστησε όλους τους υπολογιστές …. το σημείο … Αίγιο ;;; ) , χωρίς e-mail, scanner , fax , ΟΠΣ , μέσα σε ένα γραφειοκρατικό χάος ,( χρησιμοποιώντας τον προσωπικό μου υπολογιστή και e-mail … ), κάτω από παρακολούθηση … ( σχετικά έχω ενημερώσει την εισαγγελεία και εσάς ) , υπηρεσιακό bullying , …. πράγματι , σύντροφε Ανδρέα υπηρετώ και θα υπηρετώ το πολίτη ως δημόσιος λειτουργός και επαγγελματίας υγείας με κοινωνική ευαισθησία , αλληλεγγύη , ανιδιοτέλεια και ακεραιότητα στηρίζοντας τους στόχους της σύγχρονης Δημόσιας Διοίκησης και την Υψηλή παροχή υπηρεσιών Υγείας .
Γνωρίζω τις ευαισθησίες σας , θέλω να ελπίζω ακόμα πως θα λύσετε άμεσα το πρόβλημα , κάνοντας δεκτό το αίτημα του φαρμακοποιού και την τοποθέτησή του στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αιγίου , ώστε να γίνει αυτόνομο. Επίσης, τον εξοπλισμό , που είναι απαραίτητος για την λειτουργία του φαρμακείου , προσφέροντας , το αυτονόητο , υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του Δήμου Αιγιάλειας χωρίς εμπόδια.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΑΡΙΑ ΦΑΚΟΥ
Υπάλληλος Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ ΑΙΓΙΟΥ