ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ζήτημα στελέχωσης δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικού σχολείου

Με την ελπίδα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους από σήμερα, με την έναρξη των μαθημάτων, ξεκινά η σχολική χρονιά και στο δήμο των Καλαβρύτων.
Πριν από λίγες μέρες, με φόντο προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά το παρελθόν, ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καλαβρύτων και βοηθός δημάρχου Νίκος Μαγκαφάς, επισκέφτηκε τον διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης νομού Αχαΐας Ευάγγελο Πασσά.
Στη συνάντηση όπου παρευρέθηκαν και τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου αρμόδιο για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Α’ βάθμιας (ΠΥΣΠΕ),, από τη δημοτική αρχή τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης των δημοτικών, νηπιαγωγείων και του ειδικού σχολείου που λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στα Καλάβρυτα
Εκ μέρους του κ. Μαγκαφά, τονίστηκε ότι τα σχολεία του ορεινού δήμου δεν πρέπει να μένουν κλειστά ούτε μια ημέρα για τον πρόσθετο λόγο ότι τους χειμερινούς μήνες λόγω καιρικών συνθηκών, χάνονται κάποιες μέρες μαθημάτων.
Τόσο από τον προϊστάμενο κ. Πασσά όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ φαίνεται ότι υπήρξε δέσμευση ότι σήμερα Τρίτη, με το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα είναι στη θέση τους και κανείς εκπαιδευτικός δεν θα αποσπαστεί, αν δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του. Οσον αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, η τοποθέτηση τους στα σχολεία των Καλαβρύτων, με βάση την ενημέρωση του κ. Μαγκαφά, θα γίνει σε συνδυασμό με τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης από τους πίνακες των αναπληρωτών και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν αναλάβει υπηρεσία.