(Βίντεο): Ο Elon Musk καπνίζει μαριχουάνα και μιλάει για ηλεκτρικά αεροπλάνα

Ο Elon Musk μας έχει συνηθίσει να ελκύει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του με αμφιλεγόμενους τρόπους και για άλλη μία φορά έρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του παγκόσμιου Τύπου. Όντας καλεσμένος στην εκπομπή του Joe Rogan, κατέληξε να πίνει ουίσκι και να καπνίζει μαριχουάνα, αφού ρώτησε πρώτα “είναι νόμιμο, έτσι;”.

Στη συζήτηση ευρείας θεματολογίας που προηγήθηκε, ξεχώρισε το κομμάτι όπου ο Musk αναφέρεται στα ηλεκτρικά αεροπλάνα. Θεωρεί πως θα είναι καλύτερα από τα συμβατικά, αφού θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα (VTOL), ενώ θα μπορούν να επιτυγχάνουν υπερηχητικές ταχύτητες σε μεγάλα υψόμετρα. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ανάπτυξή τους δεν αποτελεί προτεραιότητα για αυτόν.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σημαντικά, τα ηλιακά πάνελ είναι σημαντικά, η τοπική αποθήκευση ενέργειας είναι σημαντική. Όλα αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά από τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού υπερηχητικού VTOL.

Αποκάλεσε μάλιστα την εμμονή και την εξάρτησή μας με τα ορυκτά καύσιμα ως “το πιο χαζό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας”.

Παίζουμε ένα τρελό παιχνίδι με την ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς. Παίρνουμε τεράστια ποσά άνθρακα από το υπέδαφος και τα μεταφέρουμε στην ατμόσφαιρα, είναι τρελό. Δε θα έπρεπε να το κάνουμε. Είναι επικίνδυνο. Πρέπει να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές.

unboxholics.com